Home » D:News » O perlă care i-a aparţinut Mariei Antoinette a fost vândută la un preţ record

O perlă care i-a aparţinut Mariei Antoinette a fost vândută la un preţ record

O perlă care i-a aparţinut Mariei Antoinette a fost vândută la un preţ record
Publicat: 16.11.2018
Un pandantiv cu perlă care i-a aparţinut reginei Marie Antoinette a Franţei a fost vândut pentru preţul record de 32 de milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's la Geneva, Elveţia, potrivit site-ului Associated Press.
Reprezentanţii casei Sotheby’s spun că preţul este un record pentru o perlă vândută la licitaţie. Cu tot cu taxele specifice, bijuteria a fost vândută cu peste 36 de milioane de dolari, scrie Mediafax.
 
Pandantivul cu perlă şi diamante – „Queen Marie Antoinette’s Pearl” – a fost una dintre piesele de rezistenţă ale licitaţiei, unde au fost scoase la vânzare peste 100 de bijuterii aflate în posesia familiei Bourbon-Parma. Specialiştii spuneau că aceasta este una dintre cele mai importante colecţii de bijuterii regale scoase vreodată la vânzare.
 
Zece dintre aceste bijuterii i-au aparţinut reginei Marie Antoinette, soţia regelui Ludovic al XVI-lea, şi acestea au fost vândute pentru suma totală de 43 de milioane de dolari.
 
„Renumită pentru extravaganţa sa, Marie Antoinette era frecvent portretizată purtând perle”, spun cei de la Sotheby’s.
 
Când Ludovic, Marie Antoinette şi copiii lor au fugit, în timpul Revoluţiei Franceze din martie 1791, bijuteriile regale au fost trimise în străinătate, la Bruxelles, printr-o persoană de încredere. Ulterior, bijuteriile au ajuns la singurul copil al Mariei Antoinette care a supravieţuit, Marie Therese a Franţei.
 
„Multe dintre bijuterii i-au fost date lui Robert I (1848 – 1907), ultimul duce domnitor de Parma şi Piacenza, de mama acestuia, Louise a Franţei (1819 – 1864), nepoată a regelui Charles al X-lea al Franţei şi nepoată a Mariei Antoinette”, menţionează Sotheby’s.
 
Pe 16 octombrie 1793, Marie Antoinette a fost ghilotinată, în toiul Revoluţiei Franceze, iar, luna următoare, Ludovic al XVI-lea a avut o soartă similară.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase