Home » D:News » Cel mai tânăr deţinut pus pe scaunul electric în SUA. George Stinney Jr. avea doar 14 ani

Cel mai tânăr deţinut pus pe scaunul electric în SUA. George Stinney Jr. avea doar 14 ani

Publicat: 26.11.2018
George Stinney Jr, condamnat la moarte la 14 ani şi executat în 1944, a fost declarat nevinovat în 2014. Vezi cum 12 juraţi albi au condamnat fără probe, în doar 10 minute, un suspect de culoare

George Stinney Jr. avea doar 14 ani când a fost executat pe scaunul electric, în 1944, devenind cea mai tânără persoană executată în SUA.

70 de ani mai târziu, în decembrie 2014, condamnarea pentru crimă a lui George a fost anulată de un judecător din Carolina de Sud. La ce folos? În martie 1944, tânărul afro-american fusese acuzat de uciderea a două fetiţe, în oraşul idilic Alcolu, din Carolina de Sud, scrie mirror.co.uk.

Cadavrele lui Mary Emma Thames, de 8 ani şi Betty June Binnicker, de 11 ani, au fost descoperite în ”cartierul de culoare” al comunităţii. Ambele copile aveau craniile distruse de lovituri, ambele au fost ucise în bătaie cu o traversă de cale ferată. Poliţia l-a arestat pe George, după ce s-a descoperit că el le văzuse pe fete cu o zi înainte de descoperirea cadavrelor.

A fost ridicat de acasă şi Poliţia a susţinut că tânărul ar fi mărturisit cele două crime, deşi nu a existat niciodată vreo mărturie scrisă. Nicio dovadă fizică nu îl plasa pe George la locul crimelor oribile. Sora lui a susţinut că familia nu a avut voie să-l vadă, după arest. Procesul a durat doar trei ore şi a devenit una din cele mai mari greşeli din istoria justiţiei americane.

foto: Carolina Skeletons (1991)

Continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase