Home » D:News » După ce a anunţat că renunţă la actorie, Robert Redford a declarat că îşi va scrie memoriile

După ce a anunţat că renunţă la actorie, Robert Redford a declarat că îşi va scrie memoriile

După ce a anunţat că renunţă la actorie, Robert Redford a declarat că îşi va scrie memoriile
Publicat: 21.11.2018
Starul american Robert Redford, în vârstă de 82 de ani, care, în luna august, a anunţat că renunţă la actorie, îşi scrie memoriile, iar volumul va include atât momentele sale de glorie din carieră, cât şi informaţii mai puţin cunoscute din viaţa personală, potrivit contactmusic.com.

O sursă a declarat pentru revista OK! că Redford va scrie în acest volum, printre altele, despre pierderea fiului său Scott, la vârsta de zece săptămâni, din cauza sindromului morţii subite, scrie Mediafax.

De asemenea, va scrie despre relaţiile sale cu vedete precum Natalie Wood şi Jane Fonda, dar şi cu alte femei din viaţa sa.

Anterior, Redford i-a permis scriitorului Michael Callan să scrie o biografie a sa, lansată în 2011, şi, deşi i-a acordat acestuia numeroase interviuri, multe elemente din viaţa lui au rămas necunoscute.

Robert Redford a anunţat, în august, că apariţia sa în pelicula „The Old Man & the Gun”, care a fost lansată în septembrie, este ultimul său rol din carieră.

Robert Redford – cunoscut pentru rolurile sale din filme precum „Butch Cassidy şi Sundance Kid /Butch Cassidy and Sundance Kid”, „Cacealmaua/ The Sting” şi „Toţi oamenii preşedintelui/ All the President’s Men”, pentru o serie de lungmetraje pe care le-a regizat („Oameni obişnuiţi/ Ordinary People”, „Cândva, pe aici, trecea un râu/ A River Runs Through It”, „Spune-mi cu cine te însoţeşti/ The Company You Keep”), celebru pe Broadway („Desculţ în parc/ Barefoot in the Park”) şi pentru sprijinul ferm acordat cinematografiei independente ca fondator al Institutului Sundance şi al festivalul omonim – a mai vorbit în trecut despre planurile sale de retragere. În 2016, acesta povestea că actoria l-a obosit: „Sunt o persoană neliniştită, aşa că este greu pentru mine să aştept să fac dublă după dublă”.

De-a lungul timpului, începând cu banii primiţi pentru rolul Sundance Kid, Redford a cumpărat o întreagă staţiune de schi pe latura estică a Muntelui Timpanogos, în Utah. Iniţial şi-a numit domeniul Timp Haven, dar ulterior l-a redenumit Sundance. Redford a fondat apoi Institutul Sundance, festivalul, cinematografele, catalogul şi canalul de televiziune omonime, toate dedicate producţiei de film independent şi amplasate în fostul orăşel minier Park City din Utah (la mai puţin de 50 de kilometri de staţiunea cumpărată de actor).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind şi un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul „Oameni obişnuiţi/ Ordinary People” i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.

În 2002, Robert Redford a primit un premiu Oscar onorific.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase