Home » D:News » O serie de alimente contribuie la menţinerea memoriei

O serie de alimente contribuie la menţinerea memoriei

O serie de alimente contribuie la menţinerea memoriei
Publicat: 24.11.2018
Consumul de salată, legume roşii sau portocaliu-închis, fructe de pădure şi sucul de portocale poate fi asociat cu un risc mai scăzut de pierdere a memoriei la bărbaţi, conform unui nou studiu publicat pe 21 noiembrie 2018 în Neurology.

„Unul dintre cei mai importanţi factori în acest studiu este că am putut cerceta şi urmări un grup atât de mare de oameni pe o perioadă de 20 de ani, permiţându-ne să ajungem la rezultate concludente”, a precizat Changzheng Yuan, autorul acestui studiu de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston. „Studiile noastre oferă dovezi mai mari că alegerile dietetice pot fi importante pentru menţinerea sănătoasă a creierului”, a adăugat acesta.

Studiul a analizat 27.842 de bărbaţi cu o vârstă medie de 51 de ani. Aceştia au completat chestionare cu privire la cantitatea de fructe, legume şi alte mâncăruri consumată în fiecare zi la începutul studiului şi apoi o dată la 4 ani timp de 20 de ani, scrie Medical Xpress.

Participanţii au mai fost supuşi testelor de memorie şi de gândire la cel puţin 4 ani înaintea terminării studiului, când aveau o vârstă medie de 73 de ani.

S-a ajuns la concluzia că cei care au consumat cele mai multe legume aveau un risc cu 34% mai scăzut de deteriorare a memoriei decât cei care au consumat cea mai redusă cantitate de legume. 

Bărbaţii care au băut suc de portocale în fiecare zi aveau un risc cu 47% mai redus de deteriorare a capacităţii cognitive decât cei care au băut mai puţin de un suc pe săptămână.

De asemenea, acelaşi tipar s-a păstrat şi la cei care consumau cele mai multe fructe, comparativ cu cei care neglijau aceste alimente.

O limitare a studiului a fost aceea că memoria participanţilor şi alte capacităţi cognitive nu au fost testate la începutul studiului. Totuşi, pentru că participanţii aveau pregătire profesională ca dentişti, veterinari şi optometrişti, se poate presupune că aveau facultăţi cognitive bune.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

5 fructe care îţi păstrează tinereţea

Cinci fructe recomandate pentru a avea o siluetă de invidiat

Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide

Fructele şi legumele din trecut aveau un aspect complet diferit de cele din prezent. Iată 10 exemple ale modificării genetice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase