Home » D:News » Cum să ne îngrijim tenul în funcţie de vârstă

Cum să ne îngrijim tenul în funcţie de vârstă

Cum să ne îngrijim tenul în funcţie de vârstă
Publicat: 27.11.2018
Îngrijirea tenului trebuie să intre în rutina zilnică încă din adolescenţă, spun specialiştii. Iar îngrijirea antiaging trebuie începută de la 20 de ani. Pe măsură ce înaintăm în vârstă nevoile tenului se schimbă, rutina zilnică de îngrijire devine mai complexă, iar în plus apar şi alte metode ce pot menţine aspectul tânăr.

Pe lângă injecţiile cu botox, fillere sau tratamente cu laser, sunt specialişti ce pariază pe peelingurile chimice şi pe produsele cu ingrediente active concentrate care nu au efecte adverse. Masha Minkin, chimist şi biolog cu experienţă vastă în laboratoarele de studii medicale, fondatorul unui brand de cosmetice revoluţionare, ne-a spus care este, din punctul ei de vedere, cea mai bună îngrijire a tenului în funcţie de vârstă.

Îngrijrea pielii la 20 de ani

C.S.Î.D.: V-am auzit prezentarea la conferinţa de estetică şi v-am admirat înfăţişarea. Tot timpul am avut încredere în sfaturile oamenilor care arată foarte bine. Mi-aţi promis că îmi spuneţi secretul tinereţii veşnice şi aş vrea să începem cu sfaturile legate de cum putem avea grijă de pielea noastră începând cu vârsta de 20 de ani.

Misha Minkin: Din păcate, de la vârsta de 20 de ani începe procesul de încetinire a rejuvenării celulelor. Chiar şi la o vârstă atât de fragedă, expunerea la soare produce daune pielii, iar stratul superior al acesteia devine mai gros. De aceea este foarte important şi recomandat să începem să avem grijă de piele încă de la vârsta de 20 de ani, cu produse care stimulează rejuvenarea şi subţiază stratul superior al dermului. Cel mai bun ingredient pentru acest proces este acidul lactic – este important să căutăm produse în care acidul lactic să aibă un PH scăzut, altfel nu va funcţiona. De la această vârstă este recomandat să se înceapă o îngrijire a pielii bazată pe o formulă care conţine în proporţie de 20% acid lactic, pentru că acesta este parte din factorii naturali de hidratare ai pielii. Nu trebuie să uităm, indiferent de vârstă, că este esenţial să utilizăm o cremă cu factor de protecţie (aplicată corect, o dată la două ore). Eu recomand pentru femeile care poartă machiaj şi care nu au timp să reaplice crema cu factor de protecţie şi să refacă machiajul o dată la câteva ore – o pudră minerală cu factor de protecţie. Aceasta poate fi reaplicată mult mai uşor.

C.S.Î.D: Chiar dacă stăm în casă, iarna, avem nevoie de cremă de protecţie aplicată o dată la 2 ore?
M.M: Da, deoarece razele UV sunt puternice şi iarna. Înăuntrul unei maşini, de exemplu, nu se poate arde pielea, însă razele UV pătrund prin sticlă şi provoacă daune oricum. O pudră minerală, ca cea produsă de brandul creat de mine, se poate aplica peste machiaj fără probleme, deoarece este translucidă.

C.S.Î.D.: E nevoie de hidratare la 20 de ani?
M.M.: De regulă, la vârsta de 20 de ani acidul lactic este suficient şi pentru hidratarea pielii. Dacă pielea are o tendinţă de uscare şi este extrem de subţire, atunci este important să adăugăm şi o cremă hidratantă, în plus faţă de cea cu acid lactic.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase