Home » D:News » Cinci destinaţii superbe din Europa, de vizitat în iarna

Cinci destinaţii superbe din Europa, de vizitat în iarna

Cinci destinaţii superbe din Europa, de vizitat în iarna
Publicat: 03.12.2018
Europa, cu peisaje îngheţate strălucitoare, târguri de Crăciun şi oraşe medievale acoperite de zăpadă, poate fi o destinaţie de vacanţă magică în timpul iernii.

Iată cinci destinaţii turistice europene care arată minunat în timpul iernii, potrivit loveexploring.com.

Sibiu, România

Cu un labirint de străduţe cu piatră cubică, ziduri şi parcuri pitoreşti, Sibiul este ideal pentru o plimbare romantică de Crăciun. De vizitat sunt Podul Minciunilor şi două dintre cele mai frumoase parcuri din România, Parcul Sub Arini şi Pădurea Dumbrava. De văzut este spectacolul „Spărgătorul de nuci” la Teatrul de balet. De asemenea, se poate petrece o noapte în bizarul Hotel de gheaţă de la Bâlea Lac, situat la o oră de mers cu maşina în Munţii Făgăraş.

Tallinn, Estonia

Aceleaşi străduţe pavate cu piatră cubică şi clădiri colorate în nuanţele îngheţatei, oraşul vechi din Tallinn pare magic. Când ninge, pare desprins din poveste. Din a doua jumătate a lunii noiembrie până la începutul lui ianuarie, se pot explora pieţele de Crăciun situate în jurul bradului instalat în piaţa primăriei. Poţi mânca turtă dulce şi te poţi încălzi cu vin fiert sau ciocolată caldă, de la Kehrwieder Chocolaterie. În oraş se găsesc tobogane de gheaţă, la Song Festival Grounds, şi un patinoar, lângă istorica Biserică Sfântul Nicolae.

Copenhaga, Danemarca

Clădiri colorate, canale, străduţe cu piatră cubică – sunt ideale pentru o plimbare. Pentru o doză de amuzament se poate merge la Tivoli, al doilea cel mai mare parc de divertisment din lume şi, probabil, cel mai drăguţ, unde se găsesc şi peste 40 de standuri cu mâncare şi restaurante, cu o ofertă gastronomică bogată, de la prăjituri cu miere în formă de inimă la gogoşi. Nu rata glögg – celebrul vin fiert scandinav.

Continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase