Home » D:News » Samsung va plăti daune angajaţilor care s-au îmbolnăvit şi famillilor celor care au murit din cauza condiţiilor de muncă din fabrici

Samsung va plăti daune angajaţilor care s-au îmbolnăvit şi famillilor celor care au murit din cauza condiţiilor de muncă din fabrici

Samsung va plăti daune angajaţilor care s-au îmbolnăvit şi famillilor celor care au murit din cauza condiţiilor de muncă din fabrici
Publicat: 27.11.2018
Samsung şi-a cerut scuze în public pentru condiţiile de muncă periculoase pe care le-a oferit angajaţilor săi din fabricile de cipuri şi display-uri, două dintre cele mai importante divizii ale companiei pe piaţa de dispozitive electronice. În urma lucrului în medii toxice, mai mulţi foşti angajaţi au murit, în timp ce alţii s-au ales cu diferite boli precum cancer, în timp ce câteva femei au pierdut sarcini din această cauză.

În luna iulie a acestui an, Samsung a ajuns la o înţelegere cu foşti angajaţi ai fabricilor sale, care au dat compania în judecată. De curând au fost publicate şi detaliile înţelegerii, cât şi scuzele publice ale companiei. Se pare că fiecare dintre angajaţii care au avut de suferit în urma condiţiilor de muncă periculoase, care au lucrat mai mult de un an în cadrul fabricilor, pot primi până la 150 de milioane de won (aproximativ 132.000 de dolari) până în 2028 din partea companiei, scrie go4it.

Banii pot fi revendicaţi în urma unor evaluări pe baza unui regulament realizat de către Samsung, ale căror condiţii vor fi publicate pe site-ul companiei. Cel mai probabil, familiile celor care au decedat vor putea să beneficieze de aceşti bani. Conform Hwang Sang-gi, fondatorul grupului Sharps, şi tatăl unei foste angajate Samsung care a murit de leucemie după ce a lucrat în fabricile companiei, spune că peste 200 de angajaţi s-au îmbolnăvit în urma expunerilor la medii toxice, în timp ce 70 dintre aceştia au murit mai târziu, din cauza bolilor.

Astfel, declaraţia oficială Samsung, care ţine loc de scuze este destul de dureroasă pentru mulţi oameni, în special din cauza faptului că nu este specificat nicăieri faptul că aceste condiţii toxice de muncă au dus la îmbonlăvirea şi decesul angajaţilor.

„Efortul nostru a fost insuficient pentru a înţelege mai bine durerea prin care au trecut angajaţii noştri şi familiile lor” a fost replica pe care a oferit-o Kim Ki-nam, CEO-ul Samsung Electronics, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Sharps, pentru semnarea acordului de plată a daunelor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase