Home » D:News » Evenimente speciale de Ziua Naţională a României, la Muzeul Satului din Bucureşti

Evenimente speciale de Ziua Naţională a României, la Muzeul Satului din Bucureşti

Evenimente speciale de Ziua Naţională a României, la Muzeul Satului din Bucureşti
Publicat: 29.11.2018
O serie de evenimente dedicate Zilei Naţionale a României, care va debuta cu un târg al meşterilor populari, de ziua Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, va avea loc de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Cei de la Muzeul Satului din Bucureşti anunţă că, „de 1 Decembrie, vom afla, printr-o piesă inedită de teatru de umbre, cine a fost Măriuca Zaharia, fetiţa eroină din Primul Război Mondial, care se odihneşte în prezent în Mausoleul de la Mărăşeşti. Spectacolul va începe la ora 12.00 şi va avea loc în sala Victor Ion Popa”.
 
De la ora 13.00, membrii Asociaţiei Tradiţia Militară vor oferi onorul purtând uniformele militare din Primul Război Mondial şi vor demonstra felul în care se pregăteau soldaţii de război acum 100 de ani. De asemenea, vor fi prezentate poveştile celor care au luptat pe front vizitând expoziţia-concept „Eroi de război. 100 de portrete”.
 
Ziua se va încheia cu o serie de ateliere pentru copii, organizate cu tema „Cum ne-o imaginăm pe Măriuca Zaharia, cel mai tânăr erou al Primului Război Mondial”, scrie Mediafax.
 
„În An Centenar, vă aşteptăm cu mic, cu mare, în satul din inima Capitalei, să serbăm împreună Ziua Naţională a României”, spun reprezentanţii muzeului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase