Home » D:News » Consumul de apă la bebeluşi. Recomandări

Consumul de apă la bebeluşi. Recomandări

Consumul de apă la bebeluşi. Recomandări
Publicat: 03.12.2018
De la naştere până în ultima clipă a vieţii, apa are un rol vital pentru noi şi pentru planetă. Fără apă suficientă, organismul uman nu poate funcţiona corect şi apar dezechilibre. Metabolismul funcţionează datorită apei. La naştere, corpul uman conţine circa 72% apă, ajungând la maturitate să conţină circa 60% apă.

Odată cu debutul unei noi vieţi, apar primele întrebări despre hidratare. Cele mai frecvente întrebări pe care le au proaspetele mame sună cam aşa: ”De câtă apă are nevoie copilul meu?”şi ”Care apă este cea mai potrivită pentru alimentaţia copiilor?”

Pe cât de mare este bucuria pe care o aduce un copil, pe atât de mari sunt întrebările, temerile şi incertitudinile părinţilor. Răbdarea, echilibrul si un pediatru aproape de casă, pe care îl poţi suna la orice oră în caz de urgenţă, stau la baza dezvoltării copilului.

Multe femei care şi-au alăptat la sân bebeluşii au recunoscut că pentru prima oară în viaţă au băut cantităţi mari de apă datorită senzaţiei de sete puternică ce se instalează odată ce bebeluşul începe să sugă. Unele dintre cele mai adresate întrebări despre nou-născut în primele 6 luni de viaţă sunt: „Îi dăm sau nu apă?”, „Îi dăm sau nu apă atunci când este caniculă?”, „Ce calităţi trebuie să aibă apa perfectă pentru hidratarea şi prepararea hranei unui bebeluş?”

Apa pentru copii şi bebeluşi – fără apă de la 0 la 6 luni

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu este permis să le dăm apă bebeluşilor exclusiv alăptaţi la sân în primele 6 luni de viaţă, nici măcar atunci când afară este caniculă. Aportul de apă în primele 6 luni din viaţă le creşte riscul de diaree şi riscul de malnutriţie. Apa poate conţine diverşi agenţi, care pot duce la îmbolnăvirea copilului. Dacă un bebeluş primeşte apă va suge mai puţin şi asta poate duce din nou la malnutriţie, de asemenea, şi cantitatea de lapte produsă de mamă poate scădea.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase