Home » D:News » Cercetătorii au scos la iveală un aspect surprinzător în ceea ce priveşte copiii cu ADHD

Cercetătorii au scos la iveală un aspect surprinzător în ceea ce priveşte copiii cu ADHD

Cercetătorii au scos la iveală un aspect surprinzător în ceea ce priveşte copiii cu ADHD
Publicat: 02.12.2018
Copiii care abia fac 5 ani când încep grădiniţa (în luna septembrie) sunt mai predispuşi la a fi diagnosticaţi cu tulburare de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD) decât colegii lor mai mari. Descoperirea sporeşte îngrijorările conform cărora tulburarea poate fi supra-diagnosticată.

„Credem că este vârsta relativă şi imaturitatea relativă a copiilor născuţi în august din orice clasă care creşte predispoziţia că sunt diagnosticaţi cu ADHD”, a precizat Anupam Jena, cercetător la Harvard Medical School, unul dintre autorii studiului.

Conform Science News, Jena şi colegii săi au analizat relatările din asigurările de sănătate a mai mult de 407.000 de copii născuţi între 2007 şi 2009. În statele în care copiii trebuie să aibă 5 ani până pe 1 septembrie pentru a începe grădiniţa, cei născuţi în august au un risc cu 34% mai mare  să fie diagnosticaţi cu ADHD decât cei născuţi cu aproape un an mai devreme în septembrie, chiar după data limită minimă. Pentru copiii din august, 85,1 din 10.000 de copii au fost diagnosticaţi cu ADHD, comparativ cu 63,6 din 10.000 pentru copii născuţi în septembrie, au precizat cercetătorii în noul număr al revistei New England Journal of Medicine.

Condiţia este una serioasă care afectează viaţa persoanei în dezvoltare, putând duce la rezultate mai slabe la educaţie, aptitudini sociale sub medie şi abuz de substanţe. O vizită la medic poate duce însă la un diagnostic imprecis, dacă nu sunt luaţi toţi factorii în considerare.

„Copiii se maturizează în ritmuri diferite”, a precizat Stephen Hinshaw, psiholog la University of California, Berkeley, care nu a fost implicat în studiu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tulburarea ADHD. Ce este, care sunt simptomele şi metodele de ameliorare

După ADHD, medicii au descoperit o nouă boală care afectează copiii. Peste 2 milioane ar putea fi afectaţi

Care sunt obiceiurile care pot agrava ADHD-ul la adulţi

Copil „rău” şi prost-crescut sau copil cu ADHD?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase