Home » D:News » Bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu la maternitatea Giuleşti. Au fost internaţi de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cazurile urcă la 17 nou-născuţi

Bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu la maternitatea Giuleşti. Au fost internaţi de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cazurile urcă la 17 nou-născuţi

Bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu la maternitatea Giuleşti. Au fost internaţi de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cazurile urcă la 17 nou-născuţi
Publicat: 30.11.2018
Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numărul acestora ajungând la 17. În cazul ultimilor trei, nu a fost confirmată infecţia cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” anunţă că încă doi copii născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Aceştia sunt supuşi investigaţiilor pentru a determina dacă sunt sau nu infectaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino. Rezultatelor analizelor apar în 48 de ore de la recoltarea probelor, scrie Mediafax.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că la prezentare, bebeluşii nu au febră, iar tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei.

În ultima lună, 17 copii născuţi la maternitatea Giuleşti s-au adresat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, 12 dintre ei fiind diagnosticaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi.

În prezent, nouă bebeluşi mai sunt internaţi, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei – infecţii cutanate. Ultimii trei copii sunt supuşi investigaţiilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii nu a transmis, până la ora transmiterii ştirii, niciun fel de informaţii despre acest caz.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase