Home » D:News » China forţează Tesla şi alte companii de automobile electrice să ofere datele utilizatorilor

China forţează Tesla şi alte companii de automobile electrice să ofere datele utilizatorilor

China forţează Tesla şi alte companii de automobile electrice să ofere datele utilizatorilor
Publicat: 04.12.2018
Dacă ai sau conduci un automobil Tesla în China, guvernul ştie unde este vehiculul tău în orice moment. Informaţia vine în urma unei relatări în AP News unde se susţine că autorităţile chineze cer de la Tesla şi de la alte 200 de companii similare să trimită guvernului actualizări asupra oricărui vehicul condus în ţară.

Aceste actualizări includ locaţia în timp real a fiecărui vehicul electric, dar şi 60 de puncte de informaţii – totul de la funcţia motorului la cât de plină este bateria, scrie Futurism.

Conform oficialilor chinezi, informaţia adunată nu este folosită pentru supravegherea cetăţenilor, ci pentru îmbunătăţirea siguranţei publice, planificarea infrastructurii şi pentru asigurarea că cei care fabrică maşinile nu comit fraude pentru a profita de subvenţionarea statului.

Creatorii de automobile electrice văd în oferirea datelor doar costul pentru realizarea afacerilor pe piaţa în creştere rapidă a Chinei.

În SUA şi în alte state occidentale, ar fi nevoie cel mai probabil de un ordin judecătoresc pentru a obţine, în anumite cazuri speciale, astfel de informaţii de la companiile de vehicule electrice. Dar în China, supravegherea a devenit un mod de viaţă. Guvernul monitorizează totul, de la ce fac oamenii în modul online la identificarea acestora în spaţiul public doar prin ajutorul tehnologiei de recunoaştere facială. În acest sens, faptul că extrag informaţii în acest mod nu este tocmai o surpriză.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Viitorul industriei auto: maşinile electrice încărcate wireless (VIDEO)

De ce maşinile electrice trebuie să facă zgomot. Până în iulie 2019, toate trebuie să emită sunete, cel puţin în Uniunea Europeană

Problema necunoscută a producătorilor de maşini electrice din întreaga lume

Top 10 cele mai rapide masini electrice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase