Home » D:News » Experimentul prin care un medic a încercat să cântărească sufletul uman

Experimentul prin care un medic a încercat să cântărească sufletul uman

Experimentul prin care un medic a încercat să cântărească sufletul uman
Publicat: 05.01.2019
În 1907, un studiu a contopit ştiinţa cu supranaturalul. Medicul american dorea să dovedească faptul că oamenii au suflet.

Pentru a realiza acest lucru, medicul american Duncan MacDougall a decis că va încerca să cântărească sufletul. Conform Vintage News, prin demonstrarea greutăţii sufletului el spera să descifreze secretele existenţei umane. El se referea la acest lucru ca fiind „substanţa sufletului”.

Studiul a fost demarat în 1901. Cu ajutorul a şase subiecţi aleşi special de către MacDougall, bărbatul le-a modificat paturile de spital pe care se aflau pentru a se odihni pe un tip de cântar. Pacienţii ar fi fost găsiţi în azile, majoritatea fiind bolnavi de tuberculoză, un detaliu semnificativ pentru MacDougall, ce dorea ca subiecţii săi să fie extenuaţi în momentul decesului pentru a nu modifica greutatea înregistrată de cântar.

În urma analizelor sale, MacDOugall a concluzionat că sufletul cântăreşte 21 de grame. Informaţiile publicate de medic au fost tratate cu scepticism în acele vremuri. Medicul Augustus P. Clarke susţinea că gramele lipsă reprezentau efectul unui proces natural al corpului după moarte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Au oamenii suflet? Iată care este răspunsul ştiinţei

Miraculoasa poveste a Prinzatorului de Suflete

Plângeţi! Este o modalitate de vindecare a sufletului, recomandă psihologii

Eul nostru are, într-adevăr, propriul suflet?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase