Home » D:News » Muzeul filmului din Los Angeles, inaugurat în 2019

Muzeul filmului din Los Angeles, inaugurat în 2019

Muzeul filmului din Los Angeles, inaugurat în 2019
Publicat: 08.12.2018
Kerry Brougher, directorul Academiei de film americane, a anunţat că va inaugura muzeul dedicat celei de-a şaptea arte, construit la Los Angeles, în a doua parte a anului 2019, cu o expoziţie dedicată lungmetrajului "Vrăjitorul din Oz", potrivit Reuters.

O expoziţie dedicată peliculei „Vrăjitorul din Oz/ Wizard of Oz” va întâmpina primii vizitatori ai Academy Museum of Motion Pictures din Los Angeles, scrie Mediafax.

O pereche de pantofi purtaţi de Judy Garland în pelicula din 1939, precum şi alte elemente de costume şi decoruri folosite în producţia celebrului film vor fi instalate în holul noului muzeu al filmului.

De asemenea, sute de exponate vor alcătui expoziţia permanentă a muzeului, „Where Dreams Are Made” (Unde sunt făcute visurile). Printre ele se vor afla uşile de la cafeneaua lui Rick din „Casablanca” şi maşina de scris la care Alfred Hitchcock a dactilografiat scenariul pentru pelicula „Psycho”.

„Ne dorim să evocăm puterea emoţională şi imaginativă a filmului, vrem să explorăm influenţa pe care cinematograful a avut-o asupra societăţii şi culturii în general şi, mai ales, este nevoie să ne asigurăm că istoria şi moştenirea filmului vor ajunge la generaţiile viitoare”, a declarat Kerry Brougher.

Creat cu 388 de milioane de dolari, muzeul a fost plănuit de Academia de film americană mulţi ani. Anunţat în 2012, lucrările de construcţie au început în 2016.

Cu o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi, clădirea include două săli de cinema şi oferă perspective spre celebrele dealuri din Hollywood.

Muzeul va dedica prima expoziţie temporară realizatorului de animaţie japonez Hayao Miyazaki, fiind urmată de o istorie a filmului afro-american între anii 1900 şi 1970, ce este programată pentru toamna lui 2020.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase