Home » D:News » Chist pe creier descoperit după o vizită la chiropractician

Chist pe creier descoperit după o vizită la chiropractician

Chist pe creier descoperit după o vizită la chiropractician
Publicat: 08.12.2018
O procedură de ajustare a gâtului a dus la descoperirea de către doctori că femeia în vârstă de 22 de ani avea un chist mare pe creier care cel mai probabil a fost acolo de mult timp.

Femeia a mers la urgenţe acuzând dureri de cap, ameţeli şi vedere înceţoşată timp de circa trei luni, conform unei relatări a cazului publicată în The Journal of Emergency Medicine de cercetătorii conduşi de Scott McAninch, fizician la Baylor Scott & White Medical Center din Temple, Texas.

Simptomele sale au început imediat după o vizită la chiropractician pentru a trata durerile de spate şi de gât. Doctorii s-au temut că pacienta a avut complicaţii de la procedurile de îndreptare a coloanei, spre exemplu, leziuni ale arterelor din zona cervicală. Analizele au arătat că nu există astfel de efecte secundare, scrie Live Science.

Totuşi, o tomografie la cap a indicat prezenţa unui chist în partea din faţă-stânga a creierului. Spus mai exact, femeia avea un chist arahnoid, umplut cu lichid cefalorahidian într-una din membranele sale care acoperă creierul şi coloana vertebrală. De obicei, acestea sunt congenitale, adică oamenii se nasc cu ele. Multe persoane cu chisturi arhnoide nu au simptome, dar dacă acestea apar, se întâmplă în copilărie.

Noul caz este primul de acest fel care asociază începutul simptomelor cu o procedură chiropractică de manipulare a coloanei din zona cervicală. Totuşi, studiul nu a putut demonstra o legătură cauzală între cele două, doar o corelaţie: simptomele au apărut imediat după vizita la chiropractician.

Multe dintre aceste chisturi arahnoide nu îşi schimbă dimensiunea, iar în unele cazuri, tratamentul nu este necesar dacă pacientul nu are simptome. Dar întrucât femeia avea simptome, a fost operată, procedură care a inclus deschiderea chistului pentru a scoate fluidul. După operaţie, simptomele femeii au dispărut aproape în totalitate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

După ce un chiropractician i-a ajustat gâtul, o femeie a avut probleme cu vederea

Medicii încearcă să oprească cancerul pancreatic înainte de a se forma

FOTO. Caz medical rar şi extrem de grav. Cum un ghinion nu vine niciodată singur, un om care a supravieţuit muşcăturii unui rechin s-a ales cu o bacterie care îi consumă ţesutul

Medicii au fost intrigaţi de un caz medical înfiorător în care o umflatură bizară ”umbla” pe faţa unei femei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase