Home » D:News » Un studiu arată că filmele care au personaje principale feminine au câştiguri mai mari decât cele cu personaje masculine

Un studiu arată că filmele care au personaje principale feminine au câştiguri mai mari decât cele cu personaje masculine

Un studiu arată că filmele care au personaje principale feminine au câştiguri mai mari decât cele cu personaje masculine
Publicat: 17.12.2018
În medie, filmele cu un personaj principal feminin au înregistrat, încasări mai mari decât cele care au avut personaje masculine în rol principal, conform unui studiu care a analizat peliculele lansate în perioada 2014 - 2017, arată Associated Press.
În cadrul studiului au fost analizate primele 350 de pelicule cu cele mai mari încasări. Autorii au constatat că producţiile, indiferent de buget, care au avut în rol principal o femeie au înregistrat încasări mai mari decât cele care au avut un bărbat în rol principal, scrie Mediafax.
 
Printre concluziile studiului realizat de agenţia Creative Artists şi de compania Shift7 se numără şi aceea că filmele care au trecut testul Bechdel au avut încasări mai bune. Testul Bechdel este invenţia caricaturistei Alison Bechdel, care are în vedere filmele în care există cel puţin o scenă cu două personaje feminine care discută despre orice altceva decât despre un bărbat.
 
Autorii au mai arătat şi că toate filmele care au depăşit cifra de un miliard de dolari, inclusiv „Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens”, „Jurassic World” şi „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast”, au trecut testul Bechdel.
 
Dintre filmele a căror producţie a costat mai mult de 100 de milioane de dolari, cele care au trecut testul Bechdel au adunat o medie de 618 milioane de dolari, iar cele care nu au trecut acest test au strâns doar 413 milioane de dolari.
 
Din cele 350 de filme din studiu, 105 au avut un rol principal feminin şi 245 au avut personaje principale masculine.
 
Diferenţa cea mai mare a fost înregistrată la filmele cu buget de peste 100 de milioane de dolari, 75 dintre pelicule având un personaj principal masculin şi numai 19, un personaj pricipal feminin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase