Home » D:News » Motivul pentru care compania Samsung a decis să închidă o fabrică din China

Motivul pentru care compania Samsung a decis să închidă o fabrică din China

Motivul pentru care compania Samsung a decis să închidă o fabrică din China
Publicat: 16.12.2018
Samsung renunţă la una dintre cele două fabrici de smartphone-uri pe care le are în China, pentru a optimiza resursele de producţie la nivel global. Ştirea vine la scurt timp după ce zovnurile spuneau că şi Apple doreşte mutarea producţiei de smartphone-uri în alte ţări, dar motivele pentru care cele două companii se distanţează de China sunt complet diferite.

În timp ce Apple va încerca să evite taxele pe care SUA le va aplica produselor importate din China, Samsung nu mai are nevoie de o producţie atât de mare în această regiune, reorientându-se spre Vietnam şi India. Fabrica pe care o va închide este cea din Tianjin, care producea aproximativ 36 de milioane de smartphone-uri pe an, scrie go4it.

Astfel, în China va rămâne o singură fabrică de smartphone-uri a companiei Samsung, cea din Huizhou, care produce aproximativ 72 de milioane de smartphoe-uri pe an. În acelaşi timp, compania sud-coreeană a deschis anul acesta o nouă fabrică în India, care atunci când va funcţiona la capacitate maximă ar putea să dubleze numărul de unităţi pe care compania le poate produce pe an.

Motivul pentru care Samsung nu are nevoie de două fabrici în China este în principal lipsa cererii dispozitivelor sale pe piaţă. Compania deţine în acest moment 1% cotă de piaţă în această ţară, mult mai puţin decât Apple, care deţine 9%.

Recent, Samsung a început să dezvolte smartphone-uri în China prin parteneriate cu alte firme. Modelul Galaxy A6s a fost primul dispozitiv al companiei care nu a fost produs în fabricile sale sau cu display-urile sale. Acesta are panou LCD, fiind deocamdată singurul model Galaxy cu un astfel de ecran.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase