Home » D:News » „Bohemian Rhapsody”, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, depăşind pragul de 600 de milioane de dolari

„Bohemian Rhapsody”, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, depăşind pragul de 600 de milioane de dolari

„Bohemian Rhapsody”, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, depăşind pragul de 600 de milioane de dolari
Publicat: 18.12.2018
Filmul "Bohemian Rhapsody", regizat de Bryan Singer şi Dexter Fletcher, a devenit lungmetrajul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, depăşind pragul de încasări de 600 de milioane de dolari, la nici două luni de la lansare, arată New Musical Express.
Producţia, care povesteşte lansarea trupei britanice Queen, a fost lansată pe 18 octombrie, având parte de cronici şi reacţii contradictorii, potrivit Mediafax.
 
Pe 12 decembrie, biletele vândute în cinematografele din America de Nord au ajuns la o valoare totală de 175,7 milioane de dolari, depăşind succesul avut de biografia trupei N.W.A. „Straight Outta Compton”, care adunase 161 de milioane de dolari la scurt timp după lansarea sa acum trei ani. Acelaşi film a fost până de curând şi biografia muzicală cu cele mai mari încasări pe plan mondial.
 
Cele 608,7 milioane de dolari adunate la nivel mondial de „Bohemian Rhapsody” triplează recordul peliculei lansate acum trei ani.
 
De asemenea, „Bohemian Rhapsody” domină topul încasărilor pentru America de Nord şi la categoria filmelor cu teme LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), depăşind „Cabaret in familie/ The Birdcage” (din 1996, cu Robin Williams) şi „Interviu cu un vampir/ Interview with the Vampire” (din 1994).
 
Actorul Rami Malek joacă rolul legendarului solist al trupei Queen, Freddie Mercury. Filmul a primit câte două nominalizări la Globurile de Aur şi la Screen Actors Guild Awards.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase