Home » D:News » Poţi vizita epava Titanicului pentru suma de 100.000 de dolari

Poţi vizita epava Titanicului pentru suma de 100.000 de dolari

Poţi vizita epava Titanicului pentru suma de 100.000 de dolari
Publicat: 26.12.2018
Cercetătorii şi pasionaţii de explorări subacvatice vor putea vizita, din 2019, epava transatlanticului Titanic, pentru suma de 100.000 de dolari de persoană, scrie cbs.com.

Membrii companiei OceanGate au reuşit să ajungă, cu ajutorul submarinului Titan, la adâncimea la care se află epava, aproape 4.000 de metri, scrie Mediafax.

MESAJE DE CRĂCIUN 2018. O colecţie de urări, mesaje, felicitări şi sms-uri frumoase pentru un Crăciun Fericit

Specialiştii au petrecut şase luni pentru a perfecţiona sistemul de transport, în largul coastelor Bahamas. Stockton Rush, CEO şi cofondator al OceanGate, a reuşit să facă scufundarea completă în aproximativ şapte ore.

Titan va fi folosit în expediţiile Titanic Survey programate de companie în 2019. Compania plănuieşte să organizeze şase tururi ale epavei anul viitor.

Preţul unei astfel de expediţii va fi de 105.129 de dolari de persoană, fiind echivalentul unui bilet la clasa I pentru cursa inaugurală a Titanicului, luând în considerare evoluţia preţurilor, potrivit The Lewiston Tribute.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase