Home » D:News » George Lucas este cea mai bogată celebritate americană, conform clasamentului Forbes

George Lucas este cea mai bogată celebritate americană, conform clasamentului Forbes

George Lucas este cea mai bogată celebritate americană, conform clasamentului Forbes
Publicat: 20.12.2018
Regizorul şi producătorul de film George Lucas, în vârstă de 74 de ani, s-a situat, în 2018, pe primul loc în clasamentul celor mai bogate celebrităţi americane, pentru al treilea an consecutiv, având o avere de 5,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
George Lucas este creatorul francizei de succes „Star Wars”, care şi-a vândut casa de producţie LucasFilm companiei Disney, în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari. În prezent, acesta are o avere de 5,4 miliarde de dolari, scrie Mediafax.
 
Pe poziţia a doua a clasamentului Forbes a rămas regizorul Steven Spielberg, în vârstă de 72 de ani, cu o avere de 3,7 miliarde de dolari. Pe lângă cele două premii Oscar câştigate, pentru regia filmelor „Lista lui Schindler/Schindler’s List” şi „Salvaţi soldatul Ryan/ Saving Private Ryan”, Spielberg este şi un bun om de afaceri. A cofondat DreamWorks Animation şi apoi a fost vândută în 2016, pentru 3,8 miliarde de dolari.
 
Pe 3 se află una dintre cele doar două femei din acest top, vedeta de televiziune Oprah Winfrey, în vârstă de 64 de ani, cu o avere de 2,8 miliarde de dolari. O mare parte din avere o datorează anilor în care a lucrat ca gazdă de talk show-uri, însă Winfrey deţine acum şi propriul canal TV, OWN.
 
Locurile 4 şi 5 în topul realizat de Forbes sunt completate de fostul baschetbalist Michael Jordan, în vârstă de 34 de ani, cu 1,7 miliarde de dolari – mare parte din bani provenind din contractele publicitare cu Nike şi de vedeta TV şi femeia de afaceri Kylie Jenner, în vârstă de doar 21 de ani, care deţine compania Kylie Cosmetics şi are o avere estimată la 900 de milioane de dolari, la egalitate cu rapperul Jay-Z, soţul cântăreţei Beyonce.
 
Topul 10 este completat de iluzionistul David Copperfield (875 de milioane de dolari), rapperul Diddy (825 de milioane de dolari), jucătorul de golf Tiger Woods şi scriitorul James Patterson, fiecare cu câte 800 de milioane de dolari.
 
Vedetele din Top 10 au averi estimate la o sumă totală de 18,7 miliarde de dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase