Home » D:News » Trenul care va parcurge 1.000 de kilometri în doar 40 de minute, undeva la celălalt capăt al lumii faţă de România

Trenul care va parcurge 1.000 de kilometri în doar 40 de minute, undeva la celălalt capăt al lumii faţă de România

Publicat: 31.12.2018
Sistemul de transport terestru Hyperloop va revoluţiona modul în care oamenii se deplasează. Ultimul caz în acest sens îl reprezintă Australia, unde capsula din tub va putea călători din Sydney în Melbourne în doar 40 de minute, pe o distanţă de circa 1.000 de kilometri.

Aşa cum arată harta de mai jos, trenul leagă coasta sud-estică a Australiei, de la Adelaine la Brisbane, putând să se deplaseze cu o viteză maximă de 1.223 km/h, scrie Daily Mail.

Propunerea sistemului de transport a fost prezentată guvernului australian.

Elon Musk a dezvoltat conceptul tehnologic cunoscut drept ”Hyperloop”, în anul 2012. În tot acest timp, pe glob există mai multe propuneri de proiecte, în SUA, Europa şi Asia.

„Un Hyperloop pe coasta estică a Australiei, care leagă Sydney, Melbourne şi Brisbane, va ajuta peste 10 milioane de oameni”, scrie în propunere compania Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT)

Sistemul de transport are în componenţă capsule care levitează cu ajutorul unui câmp magnetic într-un tub susţinut de piloni, de sol sau aflat în adâncime. Presiunea aerului este scăzută astfel încât forţa de frecare va fi redusă, ceea ce permite deplasarea la viteze mai mari.

De asemenea, întregul sistem va fi alimentat cu energie solară.

HyperloopTT nu a precizat cât va dura construcţia sau cât va costa proiectul. Aceştia plănuiesc realizarea unui prototip de dimensiuni reale, care să fie operaţional în Franţa în 2019.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Hyperloop, transportul viitorului care ar putea transforma profund lumea. ”Am putea asemăna această experienţă cu teleportarea reală, ceea ce ar fi minunat” – VIDEO

Hyperloop One a trecut cu succes un al doilea test şi a atins o viteză de peste 300 km/h. Imagini VIDEO în premieră din timpul testului

Primele imagini cu sistemul de transport al viitorului, Hyperloop

În timp ce la noi distanţa aceasta ar fi parcursă în 9-10 ore, la americani va fi în mai puţin de 30 de minute, datorită noului proiect Hyperloop

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase