Home » D:News » Afecţiunea ce ucide 28 de români zilnic

Afecţiunea ce ucide 28 de români zilnic

Afecţiunea ce ucide 28 de români zilnic
Publicat: 03.01.2019
Anual sunt depistate 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar în România şi 28 de români mor zilnic din cauza acestei maladii.

În anul 2018, în România, se înregistrează un număr de 83.461 cazuri noi de cancer, iar 50.902 români îşi pierd viaţa din cauza cancerului, potrivit celor mai recente statistici oferite de GLOBOCAN (Global Cancer Observatory, platforma internaţională cu cele mai actualizate cifre despre cancer din lume). Conform statisticilor 30% dintre decesele cauzate de cancer în România sunt reprezentate de cancerul pulmonar.

“Dintre toate formele de cancer, cancerul pulmonar face cele mai multe victime în România. Depistarea tardivă şi evoluţia fulminantă a cancerului pulmonar nu dau nicio şansă pacienţilor, cu toată intervenţia medicilor şi a tratamentelor inovatoare. Cei mai mulţi bolnavi vin tardiv, când cazul este depăşit chirurgical.
De aceea, autorităţile trebuie să facă din prevenţie o prioritate naţională, deoarece numai depistarea precoce şi accesul rapid la investigaţii şi tratamente inovatoare pot oferi o şansă pacienţilor din această patologie. În acelaşi sens, se impune o completare la legea de control a tabagismului şi combaterea unui alt factor major: poluarea. Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer depune toate eforturile în fiecare an, în toate mediile, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte conştientizarea acestei boli, în sensul diminuării impactului negativ generat” a declarat Cezar Irimia, Preşedinte FABC.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase