Home » D:News » Controversele privind primul copil editat genetic din China

Controversele privind primul copil editat genetic din China

Controversele privind primul copil editat genetic din China
Publicat: 04.01.2019
Industria clinicilor de fertilizare in vitro din Statele Unite rămâne în cea mai mare parte nereglementată, oferind servicii genetice controversate care sunt în afara legii în alte ţări, comentează cotidianul The Washington Post, explicând că această situaţie a generat dezbateri de ordin moral.

„Deşi multe ţări au impus în ultimii ani limite în domeniul reproducerii asistate, industria clinicilor de fertilizare din SUA rămâne în cea mai mare parte nereglementată şi oferă servicii care în alte ţări sunt în afara legii”, scrie publicaţia The Washington Post, ce observă că drept rezultat, Statele Unite au devenit o destinaţie populară pentru pacienţi care caută servicii controversate de fertilizare in vitro precum selectarea genului, surogat de tip comercial şi optimizare genetică.

„Această abordare liberă a fost benefică pentru companiile de profil; industria clinicilor de fertilizare din SUA are o cifră de afaceri estimată la 5,8 miliarde de dolari. Dar, în contextul în care progresele tehnologice depăşesc ritmul consensului social asupra acestor forme de intervenţie reproductivă, disconfortul în acest domeniu este în creştere. În urmă cu o lună, vestea că un cercetător chinez educat în SUA a creat primul copil editat genetic a reaprins dezbaterea asupra moralităţii în acest domeniu. Lideri ai comunităţii ştiinţifice au condamnat aceste activităţi (…), cerând intervenţia instituţiilor guvernamentale”, conform explicaţiei editorialistul Ariana Eunjung Cha dintr-un articol publicat în cotidianul The Washington Post sub titlul „De la selectarea genului la servicii surogat, clinicile de fertilizare in vitro din SUA oferă servicii care în alte părţi sunt în afara legii”.

Continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase