Home » D:News » Inginerul Eugen Iordăchescu a murit. El a salvat 12 biserici ce urmau să fie demolate de Ceauşescu

Inginerul Eugen Iordăchescu a murit. El a salvat 12 biserici ce urmau să fie demolate de Ceauşescu

Inginerul Eugen Iordăchescu a murit. El a salvat 12 biserici ce urmau să fie demolate de Ceauşescu
Publicat: 05.01.2019
Cunoscutul inginer Eugeniu Iordăchescu, care a salvat prin translare 12 biserici care urmau să fie demolate din ordinul lui Nicolae Ceauşescu în anii ‘80, a murit la vârsta de 89 ani. Decesul s-a produs vineri, potrivit unui comunicat postat pe agenţia Patriarhiei Române.

Eugeniu Iordăchescu a fost cel care a salvat ansamblul statuar de la biserica Domniţa Bălaşa, Schitul Maicilor, biserica Olari, biserica Sfântul Ilie, biserica Mihai Vodă, clopotniţa bisericii Mihai Vodă, Palatul Sinodal, Mănăstirea Antim, biserica Sfântul Ioan, biserica Sfântul Gheorghe,  biserica Petru Iacob din Reşiţa, biserica Mănăstirii Râmeţ, biserica Sfântul Ştefan „Cuibul cu barză”, scrie basilica.ro, citată de Mediafax.

Născut la Brăila, în anul 1929, Eugeniu Iordăchescu a absolvit Institutul de Construcţii din Bucureşti. A fost cadru didactic şi a ocupat mai multe funcţii în institute de proiectare. În plus, este autor a trei brevete de invenţie. Acesta a fost căsătorit şi a avut doi copii, care l-au urmat profesional.

Eugeniu Iordăchescu a primit, în 2016, distincţia „Crucea patriarhală pentru mireni”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase