Home » D:News » Sunetul misterios ce a afectat diplomaţii americani din Cuba a fost produs de greieri

Sunetul misterios ce a afectat diplomaţii americani din Cuba a fost produs de greieri

Sunetul misterios ce a afectat diplomaţii americani din Cuba a fost produs de greieri
Publicat: 12.01.2019
La sfârşitul anului 2016, zeci de diplomaţi aflaţi la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Cuba au început să se simtă rău. Ei au declarat că stările au apărut la scurt timp după ce au auzit un sunet misterior în camerele de hotel şi casele lor.

La scurt timp, starea lor s-a înrăutăţit. Ei au început să resimtă vertij, dureri de cap, dureri la nivelul urechilor, dificultăţi cognitive şi pierderea auzului.

Conform Live Science, cercetătorii au obţinut o înregistrare a sunetelor, iar analizele au arătat că semnalul acustic este similar cu cel transmis de unele insecte. Analizele ulterioare au arătat că sunetul era produs de greierele cu coadă scurtă indian (Anurogryllus celerinictus).

Rezultatele, ce nu au fost momentan revizuite, au fost prezentate în cadrul întâlnirii anuale a Societăţii pentru Biologie Integrativă şi Comparativă din San Francisco. În cadrul noului studiu, cercetătorii au analizat înregistrările şi au descoperit că acestea sunt produse de o insectă. Specialiştii au descoperit, însă, o diferenţă notabilă, pulsaţiile din înregistrare erau neregulate, în timp ce sunetul produs de greiere este constant.

Una dintre explicaţii ar fi că înregistrările au fost realizate în interior, unde sunetul a ricoşat de tavan, de pereţi şi de podea,  Pentru a testa această ipoteză, cercetătorii au redat sunetul greierilor printr-un difuzor aflat în interior şi au înregistrat sunetul redat. Specialiştii au descoperit că, prin adăugarea ecoului, pulsaţiile din înregistrare se potriveau cu cele realizate în Cuba.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cine a fost Arkhipov, comandantul sovietic care a salvat SUA de la un dezastru de proporţii: ”Vom muri cu toţii” – FOTO

Când omenirea a fost la un pas de dispariţie: criza rachetelor din Cuba

Armele cu microunde ar fi principala cauză a atacurilor asupra diplomaţilor americani din Cuba

Noi teorii cu privire la sursa ”atacurilor sonice” asupra diplomaţilor americani din Cuba. Isterie în masă sau arme cu microunde?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase