Home » D:News » Cod galben în 27 de judeţe. Ce se întâmplă cu vremea în Capitală

Cod galben în 27 de judeţe. Ce se întâmplă cu vremea în Capitală

Cod galben în 27 de judeţe. Ce se întâmplă cu vremea în Capitală
Publicat: 14.01.2019
Zona de munte din 27 de judeţe se află sub avertizare de cod galben de vânt. De asemenea, vor fi ninsori şi precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei, potrivit unei informări şi avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Aceste fenomene au loc începând de luni, ora 14, până miercuri la ora 20.00.
Potrivit meteorologilor, local şi temporar, în majoritatea regiunilor vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45 -55 kilometri pe oră, accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată. La munte, în cele 27 de judeţe aflate sub cod galben de vânt, viteza vântului poate ajunge până la 120 de kilometri pe oră.
 
Miercuri, în special în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60 – 65 kilometri pe oră.
 
În vestul, nordul şi centrul ţării vor fi ninsori slabe, iar miercuri, în zonele joase de relief, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.
 
Atenţionarea cod galben de vânt, în vigoare de luni, ora 14, până miercuri la ora 20.00, a fost extinsă pentru zona de munte din 27 de judeţe.
 
În toată zona de munte din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara , Bacău, Vrancea şi Buzău vântul va atinge viteze de până la 65 – 80 de kilometri pe oră şi temporar va ninge.
 
În noaptea de marţi spre miercuri, ninsorile vor fi mai intense în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantităţi de 10 – 15 l/mp.
 
Temporar, pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 – 120 de kilometri pe oră, la începutul intervalului în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Vremea în Capitală

Pentru Bucureşti, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă ninsori slabe, vânt moderat, cu rafale de 40 – 45 de kilometri pe oră, şi temperaturi minime de minus 8 grade, până joi dimineaţă.
 
Până marţi dimineaţă, cerul va fi temporar noros, iar mai ales în a doua parte a nopţii, iar trecător vor fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la începutul intervalului (la rafală se vor atinge viteze de până la 36 km/h). De asemenea, temperatura minimă va fi de minus 4 – minus 2 grade, posibil uşor mai scăzută la periferie.
 
De marţi până miercuri dimineaţă, vor mai fi condiţii de ninsoare, în timp ce vântul va sufla în general moderat, atingând la rafală viteze de 35 – 40 de kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade, iar cea minimă de minus 8 – minus 7 grade, posibil mai coborâtă în zona preorăşenească.
 
În intervalul miercuri – joi dimineaţă, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, când viteza la rafală va atinge 40 – 45 de kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă va fi de minus 5 – minus 3 grade.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase