Home » D:News » Cât de des trebuie realizat testul Papanicolau

Cât de des trebuie realizat testul Papanicolau

Cât de des trebuie realizat testul Papanicolau
Publicat: 27.01.2019
Diagnosticarea cancerului de col uterin este deosebit de importantă pentru sănătatea femeilor.

Conform cercetărilor actuale ale Societăţii Americane de Obstetricieni şi Ginecologi (ACOG)  femeilor le este recomandat să realizeze un test Papanicolau la fiecare doi ani începând cu vârsta de 21 de ani. După vârsta de 30 de ani, poţi scădea frecvenţa la fiecare trei ani dacă rezultatele anterioare ale testelor au fost bune şi dacă sistemul imunitar nu a fost slăbit de un virus sau o afecţiune de sănătate recentă.

Alte organizatii, precum Societatea Americană pentru Cancer, recomandă ca femeile de peste 30 de ani sa fie testate folosind o combinaţie de Papanicolau tradiţional şi test HPV (papilomavirus uman). Potrivit unui studiu publicat recent în revista Lancet Oncology, acest teste, poate detecta leziuni cervicale anormale mai devreme şi mai precis decât testul Papanicolau de unul singur.

Desigur sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care testul HPV ar trebui încorporat în programul de screening, însă experţii spun că nu este posibil totuşi să înlocuiască testul Papanicolau prea curând. Până acum, atât ACOG cât şi Serviciul de Prevenţie din S.U.A. declară că testul Papanicolau este cel mai bun pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Testul Papanicolau este indicat pentru detectarea modificărilor precanceroase precoce la nivelul colului uterin. Aceste modificari pot fi tratate cu uşurinţă, reducând astfel semnificativ riscul de progresie a cancerului de col uterin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase