Home » D:News » Acuzaţii dure la adresa Academiei de film din SUA

Acuzaţii dure la adresa Academiei de film din SUA

Acuzaţii dure la adresa Academiei de film din SUA
Publicat: 16.01.2019
Sindicatul actorilor americani acuză Academia de film de "tactici de intimidare", în urma presiunilor făcute de instituţie asupra mai multor vedete să fie prezentatori doar la gala Oscar, în condiţiile în care un întreg sezon de premii este în desfăşurare la Hollywood, conform apnews.com.
Cea mai mare asociaţie a artiştilor de la Hollywood, sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG-AFTRA), a transmis într-un comunicat că mai multe vedete s-au plâns de presiuni din partea Academy of Motion Picture Arts and Sciences, potrivit cărora nu trebuie să accepte alte roluri de prezentatori la restul galelor din acest sezon, inclusiv la ceremonia SAG, programată pe 27 ianuarie, scrie Mediafax.
 
SAG vorbeşte despre „intimidarea” membrilor SAG, aceştia văzându-şi limitate oportunităţile de a fi văzuţi şi de a onora munca colegilor în cadrul sezonului de premieri de la Hollywood.
 
„Aparenta încercare a Academiei de a-i împiedica pe membrii noştri să joace rolul de prezentatori în propriile gale este îngrozitoare şi inacceptabilă. Cerem Academiei să înceteze această acţiune nepotrivită”, scrie în comunicat.
 
Academia de film americană nu a dat niciun răspuns.
 
Academia nu a anunţat un înlocuitor pentru actorul Kevin Hart, care a renunţat la rolul de gazdă al galei Oscar din 2019. Cu mai puţin de o lună şi jumătate până la gală, care va avea loc pe 24 februarie, Academia mizează aparent pe prezenţa unor vedete de prim rang ca prezentatori.
 
Înfiinţat în 1933, Screen Actors Guild (SAG) reprezintă şi apără interesele a peste 100.000 de artişti de film şi televiziune din SUA. Din 1995, SAG organizează anual o ceremonie în cadrul căreia sunt oferite premii, considerate de atunci un indicator al succesului la gala Oscar.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase