Home » D:News » Steag folosit la Marea Adunare de la Alba-Iulia din 1918, expus la MNIR

Steag folosit la Marea Adunare de la Alba-Iulia din 1918, expus la MNIR

Steag folosit la Marea Adunare de la Alba-Iulia din 1918, expus la MNIR
Publicat: 17.01.2019
O ceremonie dedicată steagului care a însoţit delegaţia comunei Lupşa la Marea Adunare Naţională de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918 are loc vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Ceremonia dedicată steagului delegaţiei comunei Lupşa la Marea Adunare Naţională de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918 are ca obiect un exponat cu o valoare istorică deosebită aflat în patrimoniul muzeului, clasat în categoria Tezaur şi prezentat în expoziţia temporară „Semper Uniti. Centenarul Desăvârşirii Unităţii Naţionale”, organizată de reprezentanţii comunităţii mai sus menţionate.

Evenimentul are loc vineri, de la ora 13.00, la sediul MNIR, în Sala Lapidarium, iar la el vor participa Dănuţ Vasile Bârzan, primarul comunei Lupşa, Ioan Vlad, de la Universitatea Spiru Haret din Braşov, Mădălina Corina Diaconu, jurnalist Radio România Cultural, şi Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al MNIR.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase