Home » D:News » „Upskirting”, o infracţiune inspirată de telefoanele mobile. Noi sentinţe pentru „violatorii” intimităţii

„Upskirting”, o infracţiune inspirată de telefoanele mobile. Noi sentinţe pentru „violatorii” intimităţii

„Upskirting”, o infracţiune inspirată de telefoanele mobile. Noi sentinţe pentru „violatorii” intimităţii
Publicat: 18.01.2019
„Upskirting” – practica de a filma sau fotografia sub fusta unei femei, fără permisiunea acesteia – ar putea fi scoasă în afara legii. Noua lege a trecut de Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit. Sancţiunea prevede o sentinţă de doi ani de închisoare, conform CNN.

Legea a fost adoptată de parlamentul britanic marţi. Pentru a fi promulgată, aceasta mai are nevoie doar de semnătura reginei Elisabeta a II-a.

Gina Martin, femeia care a iniţiat campania de a incrimina această practică în 2017, afirmă pe o reţea de socializare că a fost „în al nouălea cer” după ce a aflat că legislaţia a fost adoptată de parlament.

„Sunt victima unui astfel de incident, iar după ce m-am documentat, mi-am dat seama că exista o lipsă în legislaţie. Procesul a fost intens, obositor şi a durat 18 luni”, scrie Gina Martin pe reţeaua de socializare.

„Mereu am crezut că politica este imposibil de descifrat, dar cu ajutorul potrivit şi multă ambiţie, oricine se poate implica”, a continuat ea.

Leea prevede că infractorii ar putea primi până la doi ani de închisoare, pe când cei mai gravi ar fi incluşi în registrul infractorilor sexuali.

Continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase