Prima pagină D:News

Filmul "Glass", cu Bruce Willis, cele mai mari încasări box office-ul nord-american de weekend

Ana Obretin 01.22.2019 | ● Vizualizări: 1124
Captură foto Youtube/FilmSelect Trailer      + zoom
Galerie foto (1)

"Glass", noul thriller regizat de M. Night Shyamalan, cu Bruce Willis, Samuel L. Jackson şi James McAvoy, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 40,5 milioane de dolari în weekendul premierei, conform boxofficemojo.com.

În film, personajul lui Willis şi cel al lui Jackson din "Indestructibilul/ Unbreakable" (2000) se întâlnesc cu protagonistul lui McAvoy din "Split" (2016) şi aruncă în aer siguranţa în azilul de boli nervoase în care erau trataţi de personajul interpretat de Sarah Paulson, scrie Mediafax.
 
"Asistent de (ne)voie/ The Upside", pelicula care s-a situat săptămâna trecută pe primul loc, este unul dintre ultimele lungmetraje produse de fosta companie a producătorului de film Harvey Weinstein, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 15,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Regizorul Neil Burger, cunoscut pentru "Iluzionistul/ The Illusionist" (2006), "Dincolo de limită/ Limitless" (2011) şi seria "Divergent" (2014-2016), s-a văzut nevoit să găsească varianta cea mai credibilă în limba engleză pentru unul dintre filmele franceze care au rămas în memoria cinefililor, "Invicibilii/ Intouchables", din 2012. În "The Upside", Bryan Cranston şi Kevin Hart preiau rolurile eroilor, un bărbat paraplegic bogat şi îngrijitorul său lipsit de orice fel de experienţă. Nicole Kidman completează o distribuţie care are o sarcină grea.
 
Pe locul trei s-a situat o altă premieră, animaţia "Dragon Ball Super: Broly", de Tatsuya Nagamine, cu încasări de 10,6 milioane de dolari.
 
Lungmetrajul fantasy "Aquaman", cu Jason Momoa, regizat de James Wan, a coborât două locuri faţă de săptămâna trecută, cu încasări de 10,3 milioane de dolari. Aquaman/Arthur Curry (Momoa) este erou pe Pământ şi apărător al adâncurilor. Acesta va trebui să îşi dezvăluie adevărata identitate, să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea şi să îşi accepte destinul de rege al Atlantidei. În prezent, filmul, lansat pe 21 decembrie 2018, are la nivel mondial încasări de peste 1 miliard de dolari.
 
Pe poziţia a cincea a coborât, un loc, filmul SF "Omul-Păianjen: În lumea păianjenului/ Spider-Man: Into the Spider-Verse", cu încasări de 7,2 milioane de dolari. Filmul, realizat de regizorii Bob Persichetti, Peter Ramsey şi Rodney Rothman, este inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, lansată în 2011. Se prezintă aventurile unui adolescent afro-american din Brooklyn, New York, Miles Morales, care încearcă să se integreze într-o şcoală privată din Manhattan.
 
Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în box office-ul nord-american la sfârşitul săptămânii trecute este completat de "Drumul unui câine către casă/ A Dog's Way Home", de Charles Martin Smith (7,1 milioane de dolari), "Escape Room", de Adam Robitel (5,2 milioane de dolari), "Mary Poppins revine/ Mary Poppins Returns", de Rob Marshall (5,2 milioane de dolari), "Bumblebee", de Travis Knight (4,6 milioane de dolari), şi "On the Basis of Sex", de Mimi Leder (3,9 milioane de dolari).