Home » D:News » Într-un mic stat din India, pe muntele Himalayei, se face un experiment de interes global

Într-un mic stat din India, pe muntele Himalayei, se face un experiment de interes global

Publicat: 28.01.2019
La o mare altitudine din Himalaya se află Sikkim, unul dintre cele mai mici state din India. Aici, oficialităţile statului vor demara un experiment de interes global.

Partidul aflat la conducere în Sikkim a anunţat planul său de a implementa un venit universal de bază pentru fiecare dintre cei 610.577 de cetăţeni.

Conform Science Alert, dacă experimentul va fi un succes, acesta ar putea reprezenta cel mai amplu test realizat în lume pentru verificarea unui concept. Detractorii consideră, însă, că acest lucru va reduce stimulentele de la locurile de muncă şi va impune cheltuieli uriaşe. Un venit universal de bază reprezintă un venit constant plătit de către guvern, universal şi necondiţionat, către toţi cetăţenii. „Dacă există vreo şansă să se pună în aplicare, acesta va fi implementat în Sikkim”, a declarat Prem Das Rai, singurul reprezentant al statului Sikkim în Parlamentul Indiei.

Venitul universal de bază reprezintă, practic, o sumă de bani acordată necondiţionat cetăţenilor, chiar dacă ei au avut sau nu un loc de muncă.

Sikkim este unul dintre statele cu o politică progresivă implementată într-un timp record: în 1998 a devenit primul stat indian ce a interzis utilizarea pungilor din plastic. De asemenea, statul furnizează locuinţe pentru toţi cetăţenii săi, iar recent a devenit primul stat organic al ţării, după eliminarea utilizării pesticidelor şi îngrăşămintelor.

Indicele social al statului este, de asemenea, mai ridicat faţă de alte state din ţară, nivelul de alfabetizare este de 98%, iar nivelul persoanelor ce trăiesc la limita sărăciei a fost redus la 8%. Desigur, aşezarea georgrafică a oraşului Sikkim şi densitatea redusă a populaţiei sunt factori importanţi ce au dus la implementarea, cu succes, a acestor reglementări.

Rai a admis că vor exista provocări. „Este o chestiune politică în cele din urmă”, a declarat el.

„Având în vedere creşterea inegalităţii la nivel global, dorim să ne asigurăm că realizăm o punte între aceste diferenţe”, de asemenea Rai a refuzat să dezvăluie cât de mult va costa acest program statul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce este imposibil să produci bani contrafăcuţi – VIDEO

Oamenii de treabă sunt codaşi când vine vorba de bani, conform unui nou studiu de amploare

O metodă puţin cunoscută dar EFICIENTĂ de a câştiga bani pe internet

O istorie a banilor, de la colţii de câine la conturile virtuale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase