Home » D:News » Leziunile ligamentelor încrucisate anterior, afecţiunea tot mai frecventă din zilele noastre

Leziunile ligamentelor încrucisate anterior, afecţiunea tot mai frecventă din zilele noastre

Leziunile ligamentelor încrucisate anterior, afecţiunea tot mai frecventă din zilele noastre
Publicat: 28.01.2019
Leziunile ligamentelor încrucisate anterior sunt o afecţiune care apare cel mai des la atleţii de performanţă. Cel mai des se produc în sezonul rece, cu precădere la cei care practică sporturi de iarnă: schi, în special, sau patinaj.

Conform statisticii, leziunile ligamentelor din jurul genunchiului totalizează aproximativ 40% din accidentele care au loc în cadrul antrenamentelor sau întrecerilor sportive

De fapt această leziune poate afecta pe oricine, nu numai pe sportivii de performanţă, ci şi pe cei amatori atunci când apar suprasolicitări ale articulaţiei genunchiului în timpul unor mişcări de răsucire, care au loc, de obicei, în timpul unei activităţi fizice intense. Medicul ortoped Vlad Predescu, specializat în traumatologie sportivă, ne oferă detalii preţioase despre felul în care putem preveni o astfel de accidentare, cât şi despre felul în care evoluează tratamentul şi perioada de vindecare, în cazul în care a existat o astfel de traumă.

Ligamentele sunt o bandă de ţesut foarte rezistent, care înconjoară o articulaţie pentru a-i oferi susţinere şi pentru a limita mişcarea acesteia într-o zonă de siguranţă. Desigur, pentru că sunt supuse celor mai mari presiuni, ligamentele genunchilor sunt cele care au cel mai des de suferit. Odată afectată, articulaţia nu mai este stabilă şi, în mod firesc, impiedică mişcarea naturală a acesteia. Din acest motiv, nu se mai pot face corect rotiri sau mişcări ale piciorului, lucru care duce la invaliditate.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase