Home » D:News » Pilotul unui avion de pasageri a avut o „cădere nervoasă” înainte de accidentul aviatic în care a fost implicat

Pilotul unui avion de pasageri a avut o „cădere nervoasă” înainte de accidentul aviatic în care a fost implicat

Pilotul unui avion de pasageri a avut o „cădere nervoasă” înainte de accidentul aviatic în care a fost implicat
Publicat: 29.01.2019
Un pilot al unei aeronave de pasageri "pare să fi suferit o cădere nervoasă" înainte de accidentul produs anul trecut în Nepal, care a dus la moartea a 51 din cei 71 de oameni aflaţi la bordul avionului, se arată în raportul final al echipei de anchetă.
Căpitanul era „tulburat emoţional” şi stresat deoarece credea că o colegă de sex feminin, care nu se afla la bordul zborului, îi pusese la îndoială reputaţia sa de instructor, conform raportului Comisiei de Investigaţii a Accidentelor din Nepal, informează The New York Times.
 
„Acest lucru, împreuna cu eşecul echipajului de a urma procedurile standard de operare într-o fază critică a zborului, a contribuit la pierderea conştientizării situaţiei”, precizează investigatorii nepalezi.
 
Lipsa unei conştientizări a situaţiei făcut ca echipajul să nu realizeze că avionul a deviat uşor de la cursul normal, observând târziu că au ratat parţial pista, iar în loc să anuleze aterizarea, cei doi piloţi au continuat aterizarea, deşi avionul avea viteză prea mare şi nu era aliniat pe pistă, scrie Mediafax.
 
Aeronava a derapat şi a ieşit de pe pista aeroportului din Kathmandu, iar la bord a avut loc un incendiu, printre decedaţi aflându-se şi cei doi piloţi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase