Home » D:News » Medicii încearcă să afle cum a ajuns un tifon în corpul unei fetiţe. ”Sunt şi accidente opratorii, se întâmplă”

Medicii încearcă să afle cum a ajuns un tifon în corpul unei fetiţe. ”Sunt şi accidente opratorii, se întâmplă”

Medicii încearcă să afle cum a ajuns un tifon în corpul unei fetiţe. ”Sunt şi accidente opratorii, se întâmplă”
Publicat: 28.01.2019
O fetiţă de 11 ani a fost supusă multiplelor analize, sub anestezie, după ce a eliminat tifonul care i-a fost uitat, cel mai probabil, în corp, în urma unei intervenţii chirurgicale. Medicii iau în acest caz în calcul mai multe variante.

Medici din Braşov aşteaptă rezultatele investigaţiilor pentru a înţelege cum a ajuns fetiţa de 11 ani, din Sinaia, să elimine tifonul prin urină. Una dintre variante fiind aceea că i-a fost uitat în corp în urma unei operaţii de apendicită, scrie Mediafax..

„Se presupune, nu ştim exact, că s-ar putea să fie un textilom, care a rămas probabil de la vreo intervenţie chirurgicală”, a declarat dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov.

Conform dr. Marcel Albean, copila a suferit, luni, o investigaţie sub anestezie generală.

„Mai întâi să terminăm cu toate explorările. (…) Am început în weekend, s-a făcut ecografie, iar azi s-a început cistoscopia (…). În funcţie de ce se găseşte se va intra şi laparoscopic, cu camera în abdomen, şi se verifică absolut tot. (…) Investigaţiile, oricât de bine le-ai efectua, nu poţi să vezi tridimensional totul şi atunci se completează. (…) Se fac investigaţii exploratorii, sub anestezie, pentru stabilirea diagnosticului. Dacă găsim acolo ceva, îl şi scoatem”, a declarat dr. Marcel Albean.

În urma investigaţiilor se va stabili dacă fetiţa are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală.

Momentan, medicii nu exclud nici varianta în care copilul şi-ar fi introdus acele firele de tifon singură, acest lucru urmând să fie stabilite după investigaţii.

„Nu putem exclude să-şi fi introdus acele bucăţi. Încă nu am terminat investigaţiile, explorările”, a explicat  spus Marcel Albean.

Medicul braşovean susţine că deşi „nu e normal” ce s-a întâmplat, „sunt şi accidente opratorii, se întâmplă”.

„S-au mai întâlnit asemenea situaţii, pe înţelesul oamenilor, când se lucrează, pot să rămână resturi şi nu e primul caz când au rămas comprese, au rămas şi instrumente uneori, depinde ce urgenţă este, cât de repede trebuie să se mişte echipa, ce echipă este. Probabil a rămas o compresă sau un tampon acolo şi organismul încearcă să o dea afară şi dacă s-a lucrat şi pe vezică, se încearcă să o dea afară prin urină”, a mai explicat medicul.

El a precizat că firele respective „nu i-ar fi pus viaţa în pericol”, dar copilul ar fi făcut infecţii în mod repetat şi ar fi avut în continuare dureri la urinare.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, medicii braşoveni spun că nu au contactat medicii din Sinaia pentru a cere detalii despre operaţia în care este posibil să-i fi rămas compresa.

Un caz asemănător a mai fost în urmă cu 30 de ani, în spitalul braşovean, susţine sursa citată.

Copilul de 11 ani din Sinaia a ajuns în stare gravă la spitalul din Braşov, după ce a fost tratată câteva zile la Sinaia pentru o infecţie puternică. Aici, fetiţa a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat în corpul ei în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită.

Mama fetiţei a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fetiţa a început să aibă dureri foarte puternice pe 19 ianuarie. A doua zi, copilul a ajuns la urgenţe, la Sinaia, unde medicii i-au pus o perfuzie, i-au făcut analize şi a rezultat că are o infecţie.

Fetiţa a primit antibiotic, însă se simţea din ce în ce mai rău, iar medicul a informat părinţii că trebuie să dea copilei antibiotic intravenos.

”Am fost la urgenţe din nou pentru că fetiţa era rău. Am fost la spital, i s-a pus perfuzie, nu şi-a mai făcut efectul. Mi s-a spus că are infecţie foarte puternică. Am plecat la Pediatrie Sinaia. Aici, medicul de gardă a confruntat analizele şi mi-a zis că are o infecţie foarte mare şi părerea lui este să plecăm mai departe. Am plecat la Braşov. Am ajuns la Braşov la primire urgenţe. Avea senzaţii dese să urineze. Era albă ca varul, tremura, transpira şi nu mai putea de durere”, a afirmat mama fetiţei, Maria Marcu.

Aici, fetiţa a eliminat un tifon, iar medicii au găsit şi extras un al doilea tifon.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase