Home » D:News » Cum îţi poate îmbunătăţi sănătatea slăbitul

Cum îţi poate îmbunătăţi sănătatea slăbitul

Cum îţi poate îmbunătăţi sănătatea slăbitul
Publicat: 12.02.2019
Slăbitul este, deseori, reţeta-minune în lupta cu tot felul de probleme de sănătate. În multe situaţii, medicii recomandă scăderea în greutate pentru ameliorarea diverselor simptome.

Excesul ponderal, din contră, are numeroase efecte adverse asupra organismului nostru, de la chinuitoarele dureri de spate până la riscul crescut de a dezvolta boli cronice precumdiabetul sau chiar cancerul.

Iată câteva motive importante pentru care merită să dai jos kilogramele în plus!

1. Te vei odihni mai bine

Alimentele consumate pot influenţa calitatea somnului, arată studiile. Persoanele supraponderale sau obeze consumă în general alimente care nu sunt bogate în substanţe nutritive, motiv pentru care foamea îşi face mereu simţită prezenţa, la fel şi durerile de stomac. Aşadar organismul cere constant surse de energie, precum grăsimi şi zaharuri, inclusiv în timpul nopţii.  De asemenea, alimentele nesănătoase consumate la ceas de seară favorizează apariţia durerilor de stomac, care perturbă calitatea somnului.

Pe de altă parte, alimentele bogate în carbohidraţi complecşi, proteine, vitamine şi minerale îţi asigură un somn odihnitor şi te feresc de problemele digestive.

Continuarea pe CSID:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase