Home » D:News » Ministrul Pintea: unele persoane cu afecţiuni au avut probleme după ce au folosit apa cu clor

Ministrul Pintea: unele persoane cu afecţiuni au avut probleme după ce au folosit apa cu clor

Ministrul Pintea: unele persoane cu afecţiuni au avut probleme după ce au folosit apa cu clor
Publicat: 31.01.2019
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, le recomandă locuitorilor din Sectoarele 5 şi 6 să nu folosească apa de la robinete, spunând că apa fiartă creşte gradul de clor. Ministrul a spus că unii pacienţi cu boli rare sau astm au anunţat-o că au fost afectaţi după ce au folosit apa.
“Personal am primit fotografii în urma consumului şi a faptului că persoana respectivă s-a spălat cu această apă, are şi o boală rară şi a avut manifestări ciudate. Apoi, am primit telefonic informaţia de la o persoană care are astm că a avut probleme. De aceea am făcut aceste recomandări”, a precizat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe.
 
Sorina Pintea a recomandat prudenţă în folosirea apei pentru igienă, scrie Mediafax.
 
“Este decizia mamelor dacă folosesc apa pentru spălarea copiilor sau nu, noi am făcut recomandări. (…) Eu personal recomand multă grijă. (…) În acest moment – pentru Sectoarele 5 şi 6 pentru că acolo s-a constatat o depăşire a concentraţiei de clor”, a adăugat Sorina Pintea.
 
Mai mult, ministrul a recomandat ca apa de la robinet să nu fie folosită la gătit întrucât apa fiartă măreşte concentraţia de clor, iar gustul se simte mult mai intens.
 
Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a prelevat, joi, noi mostre, iar rezultatele privind concentraţia de clor în apă sunt aşteptate în aceeaşi zi. Rezultatele cu privire la concentraţia în apă a metalelor grele vor apărea în câteva zile.
 
“Pentru testarea de metale grele sau microorganisme durează un timp, de aceea şi am spus că aşteptăm şi acele rezultate de laborator. (…) În câteva zile. (…) DSP a prelevat probe pentru a testa clorul în Sectorul 3, iar acolo nu au fost probleme”, a mai declarat Sorina Pintea.
 
Precizările vin în contextul în care Apa Nova a informat joi dimineaţă că rezultatele analizelor efectuate reconfirmă şi atestă că apa este potabilă. Distribuitorul de apă mai menţionează că a crescut concentraţia de clor în urma topirii zăpezii şi a gheţii, însă valorile se află în limitele normale.
 
De asemenea, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii a emis o recomandare pentru bucureşteni să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut şi pentru prepararea hranei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase