Home » D:News » Cel mai mare iaht din lume: un vas de 700 de milioane de euro şi de lungimea a două terenuri de fotbal

Cel mai mare iaht din lume: un vas de 700 de milioane de euro şi de lungimea a două terenuri de fotbal

Publicat: 07.02.2019
Iahtul „Proiectul Valkyria” va avea o lungime de aproape 230 de metri şi va deveni cel mai mare vas privat construit vreodată, având, printre altele, propriul cazinou şi galerii de artă.

Vasul a fost proiectat de Chulhun Park împreună cu celebrul proiectant de iahturi, Palmer Johnson. Va zdrobi recordul deţinut în prezent de iahtul Azzam care aparţine preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, care are o lungime de 180 de metri, scrie Daily Mail.

Noul vapor ar putea avea la bord 52 de persoane şi un echipaj de 92, deplasându-se cu o viteză de 25 de noduri. Ar avea cazinou, teatre, restaurante şi galerii de artă.

Totuşi, în loc să fie locul de joacă al unui oligarh, proiectantul susţine că vasul ar trebui să fie mai degrabă un loc de distracţii plutitor pentru public.

Captură foto Youtube/TECH-TUBE

Proiectul-mamut este invenţia lui Chulhun Park, care a petrecut opt luni lucrând cu proiectanţii de iahturi Palmer Johnson ca parte din cursul său la universitate.

Park, din Seul, Coreea de Sud, în vârstă de doar 36 de ani, a precizat că vasul urmează să fie construit din aluminiu şi din fibră de carbon special concepută. „Proiectul Valkyria a fost proiectul meu de teză susţinut de Palmer Johnson de la Royal College of Art din Londra. Mi-a luat opt luni să o proiectez. Am încercat să manipulez secţiunea de suprafaţă şi să creez forme non-rectilinii care par să distorsioneze şi să disloce elementele de formă”, a precizat acesta. „Când am decis să proiectez iahturi, am realizat că majoritatea sunt albe şi organizate ca torturile de nuntă. Astfel, am fost determinat să creez un vas unic care ar ieşi în evidenţă. Scopul meu în Proiectul Valkyria a fost să construiesc un centru de recreere plutitor, un iaht lung de 229 metri pe care publicul ar putea urca pentru a se bucura de beneficii”, a adăugat Park.

Captură foto Youtube/TECH-TUBE

„Mulţi oameni cred că superiahturile sunt proprietatea exclusivă a miliardarilor şi ocazia acestora de a-şi arăta bogăţia. Pentru a crea Valkyria ar costa circa 700 de milioane de euro. Am avut câteva oferte de finanţare interesante, dar până acum nu s-a semnat niciun contract”, a conchis Park.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un iaht realizat de elveţieni este capabil să călătorească fără să oprească pentru realimentare

Un român ar putea revoluţiona modul în care călătorim, provocând deja o dezbatere în presa internaţională

Un tânăr din Oradea a fascinat presa lumii cu un iaht zburător

Enigmă în Pacifc: Cadavru mumificat, găsit la bordul unui iaht care plutea în derivă în ocean – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase