Home » D:News » Presa din Rusia afirmă că o toaletă de pe Staţia Spaţială Internaţională a refulat. Cum afectează asta relaţia cu SUA

Presa din Rusia afirmă că o toaletă de pe Staţia Spaţială Internaţională a refulat. Cum afectează asta relaţia cu SUA

Publicat: 07.02.2019
Presa din Rusia a transmis că toaleta de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a refulat în urmă cu o săptămână. Se pare că astronauţii ar fi fost nevoiţi să strângă fluidele cu ajutorul prosoapelor.

O sursă ar fi afirmat pentru Sputnik News, publicaţie afiliată guvernului rus, că toaleta din zona americană a ISS s-a defectat şi a dus la eliminarea apei în mediul cu microgravitaţie. Apa este o resursă preţioasă pe staţia spaţială, unde sistemele de filtrare reciclează apa de la duş, transpiraţia şi urina, scrie Futurism

„Colegii noştri din modulul Tranquility de pe ISS au avut un incident vineri”, afirmă sursa. „Astronauţii au separat linia de aprovizionare cu apă, iar apa a început să curgă. Peste 10 litri de apă au fost eliminaţi până când problema a fost rezolvată. Echipa a trebuit să colecteze apa cu ajutorul prosoapelor”, a mai afirmat sursa pentru Sputnik News. 

Deşi pare un incident prostesc, acesta ar putea reprezenta declinul relaţiilor dintre SUA şi Rusia, nu doar pe Pământ, ci şi în spaţiu. În vara anului 2018, o mică fisură a fost descoperită pe ISS, iar autorităţile din Rusia au declarat atunci că ar fi putut fi vorba despre sabotaj. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase