Home » D:News » În jumătate de an, Rusia se va retrage din Tratatul INF

În jumătate de an, Rusia se va retrage din Tratatul INF

În jumătate de an, Rusia se va retrage din Tratatul INF
Publicat: 07.02.2019
Administraţia Federaţiei Ruse se va retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) în şase luni, ca răspuns faţă de decizia de retragere a Statelor Unite, a declarat miercuri Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, relatează agenţia Interfax.
Administraţia de la Moscova a anunţat că Rusia a suspendat Tratatul INF, după ce SUA a anunţat că se va retrage în termen de şase luni dacă Rusia nu încetează acţiunile care încalcă prevederile acordului, scrie Mediafax.
 
Rusia a negat în mai multe rânduri faptul că încalcă prevederile Tratatului INF. Preşedintele rus, Vladimir Putin a mai afirmat că Rusia va începe să dezvolte noi rachete, inclusiv supersonice.
 
Totodată, Statele Unite au suspendat începând de sâmbătă obligaţiile asumate în cadrul Tratatului, semnat în 1987. Administraţia de la Moscova a anunţat că îşi rezervă dreptul de a lua măsurile adecvate ca reacţie la decizia Statelor Unite.
 
Rusia susţine că Statele Unite încalcă de mulţi ani Tratatul INF, prin instalarea sistemelor balistice în Români, afirmând că Washingtonul a amplasat şi arme atomice în ţări aliate în cadrul NATO.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase