Home » D:News » Puşa, mascota protestelor de după Colectiv, îşi caută stăpân

Puşa, mascota protestelor de după Colectiv, îşi caută stăpân

Puşa, mascota protestelor de după Colectiv, îşi caută stăpân
Publicat: 07.02.2019
Câinele mascotă al protestelor izbucnite în Galaţi după incendiul din clubul Colectiv îşi caută stăpân. Animalul, în vârstă de 8 ani, va fi dat spre adopţie, după ce a trecut prin numeroase aventuri: a fost adoptat de gălăţenii care participau la proteste, a fost prins de hingheri şi apoi a fost salvat.
Puşa este o căţeluşă de opt ani care a devenit cunoscută în timpul protestelor din Galaţi izbucnite după incendiul din clubul Colectiv. Câinele fără stăpân s-a adăpostit printre lângă oamenii care se adunau zilnic în faţa Prefecturii.
 
Mulţi protestatari îi aduceau mâncare, iar Puşa îi însoţea la marşuri. Astfel, a devenit o mascotă a protestelor stradale.
 
„Cum să nu ne-o amintim pe Puşa? Eu mi-o amintesc şi pe Corina, alergând după căţeluşă, printre maşini, pe mijlocul străzii, să nu o lovească vreo maşină”, a scris un gălăţean pe Facebook.
 
După ce într-o zi, câinele mascotă nu a mai apărut la proteste, oamenii l-au căutat şi au aflat că a fost prins de hingheri. Aceştia l-au găsit în padocul Primăriei. Reprezentanţii unei asociaţii l-au luat de acolo, l-au dus în propriul padoc şi de atunci îi caută un stăpân.
 
„Puşa e căţelul protestelor, foarte multă lume a văzut-o atât la marşul pentru animale, cât şi la protestele Colectiv din stradă. Era acolo printre oameni, alerga printre picioarele manifestanţilor, făcea atmosferă, lătra. Este un câine cu spirit liber, iubeşte oamenii şi simte când ei au o revoltă. Este un câine pe care noi l-am îndrăgit imediat, l-am luat la noi în adăpostul , l-am îngrijit, deparazitat, vaccinat. Am făcut eforturi să nu-i lipsească nimic, chiar dacă şi resursele noastre sunt limitate şi avem în permanenţă nevoie de donatori. Puşa îşi caută însă un stăpân care să-i ofere libertatea de care are nevoie. Ea nu se poate adapta într-un loc închis, ea adora să alerge, să se joace, să fie tot timpul printre oameni”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş, Corina Grigore.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase