Home » D:News » Grenade din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite înainte de dinamitarea unui pod într-o localitate din Bistriţa-Năsăud

Grenade din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite înainte de dinamitarea unui pod într-o localitate din Bistriţa-Năsăud

Grenade din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite înainte de dinamitarea unui pod într-o localitate din Bistriţa-Năsăud
Publicat: 13.02.2019
Muniţie din al Doilea Război Mondial a fost descoperită, marţi, de priotehniştii de la ISU Bistriţa-Năsăud, care au intervenit în sprijinul unor echipaje care lucrează la dinamitarea unui pod rutier în localitatea Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform reprezentanţilor ISU din judeţ, echipajul pirotehnic a intervenit, marţi, în sprijinul celor care lucrează pentru distrugerea unui pod peste râul Ilva. Aici au fost descoperite mai multe elemente de muniţie din al Doilea Război Mondial, scrie Mediafax.
 
Localnicii au avertizat autorităţile care vor să dinamiteze un pod vechi pentru a construi altul nou că în zona podului se află muniţie veche, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial.
 
“Din datele primite de la localnici, în zona podului ar fi fost amplasate elemente de muniţie, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial. În timpul misiunii de cercetare a zonei cu detectorul de metale, pirotehniştii au descoperit, până la această dată, patru grenade defensive. Misiunea preventivă şi de ridicare a potenţialelor elemente de muniţie găsite continuă. Pirotehniştii bistriţeni acţionează înaintea echipelor care lucrează pentru distrugerea controlată a podului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.
 
Peste râul Ilva, pe raza localităţii Lunca Ilvei, sunt în desfăşurare lucrări de modernizare a drumului, precum şi refacerea totală a unui pod. Podul vechi urmează să fie dinamitat şi să fie construit altul nou.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase