Home » D:News » Viespile negre: armata americană este dotată acum cu „insecte” – FOTO, VIDEO

Viespile negre: armata americană este dotată acum cu „insecte” – FOTO, VIDEO

Publicat: 16.02.2019
După ani de studii şi experimente, armata SUA a iniţiat un program prin care trimite drone nano, numite „Viespi Negre”, la unităţi operaţionale. Tehnologia va schimba complet operaţiunile de pe câmpul de luptă, potrivit thedrive.com.

„Elicopterul” de dimensiuni minuscule va oferi soldaţilor americani o metodă mai bună de recunoaştere a mediului înconjurător şi le va permite soldaţilor să patruleze zone fără ca aceştia să fie puşi în pericol, relatează Mediafax.

Foto: Mediafax

Armata americană a dezvăluit recent că divizia de Senzori şi Lasere a Soldaţilor a trimis primele 60 de „Viespi Negre” la un grup de unităţi nespecificate. Pe 24 ianuarie, FLIR Systems, creatorul dronelor, a anunţat că a primit un contract în valoare de peste 39 de milioane de dolari pentru a trimite mai multe drone, în anii următori.

„Echipamentul este din ce în ce mai mic, iar motivul cât se poate de simplu. Soldaţii pot fi echipaţi mai uşor”, a precizat într-un interviu, Sunny Koshal, şeful departamentului de suport pentru soldaţi. „Această dronă poate încăpea în orice buzunar”, a adaugat acesta.

Ultimul tip de dronă „Viespe Neagră”, pe care FLIR Systems îl numeşte Sistem Personal de Recunoaştere, cântăreşte mai puţin de 33 de grame şi are o lungime de mai puţin de 17 centimetri.  

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase