Home » D:News » Cum se poate scăpa de angoasa zilei de luni

Cum se poate scăpa de angoasa zilei de luni

Cum se poate scăpa de angoasa zilei de luni
Publicat: 11.03.2019
După weekend, ziua de luni are pentru multă lume o semnificaţie oarecum neplăcută. Dar totul ţine de felul în care priveşti problema. Luni este un nou început, este o şansă să trăim, să învăţăm, să îi vedem sau măcar auzim pe cei dragi la telefon şi să ne bucurăm de lumea în care trăim. Iată câteva idei care să pot transforma ziua de luni într-o zi extraordinară.
Cum ar fi ca în loc de lumina  ecranului telefonului să priveşti lumina naturală a zilei şi să inspiri adânc aer curat în timp ce deschizi fereastra? Mult mai plăcut şi mai natural pentru organism.
 
Nu da fuga imediat în bucătărie să faci o cafea ci bea un pahar sau două de apă plată (cu o picătură de lămâie – dacă îţi place gustul acrişor). Peste noapte resursele de apă ale organismului se diminuează (de aceea este nevoia de a merge la toaletă imediat ce ne trezim) şi deşi pare că o cafea ne salvează, de apă avem nevoie pe stomacul gol.

Mişcarea ne face mai energici luni dimineaţa

Apoi poţi pune de cafea şi cât se face cafeaua nu te uita la telefonul mobil. Ai timp toată ziua să priveşti un ecran, mai ales dacă ai muncă de birou. Este timpul pentru câteva exerciţii de stretching şi de relaxare a muşchilor. Unele dintre cele mai eficiente sunt cele care îţi plac. Da, şi genuflexiunile sunt bune. Dacă dacă vrei, poţi face două asane de yoga, aceasta fiind o sursă de energie şi menţine starea de sănătate generală a organismului
 
”Surya Namaskar sau Salutul Soarelui este cea mai cunoscută succesiune de asane din practica yoga şi este suficient dacă îmi încep ziua cu câteva repetări pentru a mă simţi energizată şi gata să fac faţă provocărilor de peste zi. Este nelipsit din practica mea zilnică”, spune cântăreaţa Sylvia, de curând devenită şi profesor de yoga.
 
De asemenea, yoga îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi autocontrolul şi ameliorează stările de anxietate şi depresie.
 
Tehnicile de respiraţie din yoga (pranayama) sunt benefice pentru dezvoltarea capacităţii pulmonare sau tratarea unor afecţiuni din sfera bolilor respiratorii. Pe internet se găsesc numeroase tutoriale care descriu şi prezintă aceste exerciţii, dacă nu ai încă posibilitatea să mergi la o clasă de yoga.
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase