Home » D:News » Doamnele şi domnişoarele care vizitează Muzeul Antipa din Capitală, de 1 Martie, au intrarea gratuită

Doamnele şi domnişoarele care vizitează Muzeul Antipa din Capitală, de 1 Martie, au intrarea gratuită

Doamnele şi domnişoarele care vizitează Muzeul Antipa din Capitală, de 1 Martie, au intrarea gratuită
Publicat: 28.02.2019
Cu ocazia Mărţişorului, intrarea la Muzeul Naţional „Grigore Antipa” din Bucureşti va fi gratuită pentru doamnele şi domnişoarele care trec pragul instituţiei vineri.

Două expoziţii temporare sunt disponibile publicului Muzeului Antipa, informează reprezentanţii muzeului printr-un comunicat de presă. Astfel, „Un veac de zoologie” dezvăluie amintiri despre personalităţi marcante ale zoologiei româneşti din ultima sută de ani, care au influenţat viitorul acestei ştiinţe: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum şi Petre Mihai Bănărescu. Structurată în cinci secţiuni, expoziţia elogiază realizările ştiinţifice ale acestor savanţi prin expunerea de imagini inedite din viaţa acestora, de informaţii importante din biografia lor, de documente, cărţi şi alte lucrări publicate, precum şi a unor obiecte care le-au aparţinut.

Cea mai recenta expoziţie temporară este cea realizată de studenţii secţiei de grafică de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, din clasa conferenţiarului universitar Stela Lie. Folosind natura ca subiect, studenţii au desenat de-a lungul timpului în cadrul muzeului, iar lucrările lor sunt reunite într-o expoziţie care este organizată în două secţiuni. În biblioteca din Sala Cabinet Gr. Antipa sunt prezentate desene originale, în timp ce în Sala Specii Sinantrope este prezentată o instalaţie formată din numeroase reproduceri de desene, la scară redusă, care sugerează complexitatea şi diversitatea naturii.

Porţile muzeului vor fi deschise vineri, între orele 10.00 – 18.00.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase