Home » D:News » Duminică va fi difuzat documentarul cu acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva lui Michael Jackson

Duminică va fi difuzat documentarul cu acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva lui Michael Jackson

Duminică va fi difuzat documentarul cu acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva lui Michael Jackson
Publicat: 02.03.2019
Moştenirea culturală lăsată de Michael Jackson rămâne controversată chiar şi la un deceniu de la moartea sa. Filmul documentar "Leaving Neverland" (Părăsind Neverland) are ca subiect acuzaţiile de abuz sexual asupra minorilor. Acesta urmează să fie difuzat de duminică în SUA şi în Marea Britanie, arată Reuters.
Familia cântăreţului a contestat varianta prezentată în filmul realizat de regizorul Dan Reed şi a acţionat în instanţă postul HBO, invocând un contract încheiat în 1992 pentru transmiterea concertului susţinut de Jackson la Bucureşti. Contractul ar fi inclus o clauză care exclude denigrarea reciprocă a părţilor. De asemenea, moştenitorii au reproşat faptul că nu s-a luat legătura niciodată cu ei pentru a li se oferi posibilitatea să răspundă acuzaţiilor, scrie Mediafax.
 
Postul de televiziune HBO, căruia i s-au cerut daune de 100 de milioane de dolari, a dat publicităţii o declaraţie potrivit căreia decizia de a difuza documentarul urmăreşte să „ofere tuturor posibilitatea de a evalua filmul şi acuzaţiile prezentate fiecare pentru el însuşi”.
După difuzarea filmului, HBO programează o discuţie la care participă regizorul, cei doi bărbaţi care au afirmat că au fost abuzaţi de Jackson în copilărie şi realizatoarea de televiziune americană Oprah Winfrey.
 
Potrivit prezentării oficiale, „Leaving Neverland” explorează „manipularea şi abuzarea” a doi bărbaţi, ale căror nume nu au fost făcute publice, de la vârsta de 7, respectiv 10 ani.
 
Premiera filmului a avut loc la Festivalul de Film Sundance. Duminică şi luni va fi difuzat de postul HBO în Statele Unite ale Americii, iar, miercuri şi joi, cele două părţi ale filmului sunt programate de televiziunea Channel 4, în Marea Britanie.
 
Filmul, cu o durată de patru ore este regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed. Lungmetrajul urmăreşte povestea lui Wade Robson şi James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreţ, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 şi la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simţite în viaţa lor de adulţi.
 
În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reţine şi povestirile oferite de rudele bărbaţilor, dar şi vocea lui Jackson însuşi aşa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.
 
Protagoniştii documentarului au precizat că nu au fost plătiţi să apară în film şi că nici nu se aşteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.
 
Unul dintre cei doi bărbaţi a fost chiar martorul apărării şi a semnat o declaraţie în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul şi-a schimbat poziţia, încercând chiar să deschidă o acţiune în instanţă în 2013, arată Associated Press.
 
Nu este prima dată când lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, starul pop a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.
 
În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.
 
În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise.
 
Michael Jackson a decedat la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.
 
Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară, fiind condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase