Home » D:News » Premieră! Prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină

Premieră! Prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină

Premieră! Prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină
Publicat: 10.03.2019
Două astronaute vor ieşi în spaţiu în 29 martie, marcând în premieră mondială o misiune în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) care va depinde de un echipaj alcătuit numai din femei, arată CNN, citat de Mediafax.

Anne McClain şi Christina Koch vor ieşi în spaţiul cosmic în cadrul expediţiei 59, potrivit NASA. Misiunea lor va fi sprijinită de la sol din partea Agenţiei Spaţiale Canadiene de controlorul de zbor Kristen Facciol, care se va afla la pupitrul Centrului Spaţial Johnson al NASA din Houston.

Zborul este gestionat de Mary Lawrence, în timp ce ieşirea în spaţiu a celor două va fi responsabilitatea lui Jackie Kagey, coordonatoarea activităţii în afara vehiculului spaţial (EVA).

Misiunea celor două astronaute în spaţiu va dura în jur de şapte ore.

McClain şi Koch au făcut parte din seria de astronauţi pregătiţi în 2013, jumătate dintre absolvenţii acelui an fiind femei. A fost rezultatul selecţiei după ce NASA a primit al doilea cel mai mare număr de aplicaţii din toate timpurile, peste 6.100. NASA a anunţat şi că jumătate din cea mai recentă serie de directori de zbor pe care a pregătit-o a fost alcătuită din femei.

Anne McClain se află deja pe Staţia Spaţială Internaţională în cadrul Expediţiei 58, iar Christina Koch este aşteptată să ajungă pe 14 martie, pentru a participa la Expediţiile 59 şi 60.

Printre altele, ieşirile în spaţiu au loc pentru a efectua experimente ştiiţifice sau pentru a testa noi echipamente, dar şi pentru a repara sateliţi sau părţi din vehiculele spaţiale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase