Home » D:News » Rusia ar putea avea un cosmodrom privat

Rusia ar putea avea un cosmodrom privat

Rusia ar putea avea un cosmodrom privat
Publicat: 09.03.2019
În Rusia s-ar putea construi primul cosmodrom privat, după ce autorităţile regiunii Nijni Novgorod şi Compania Kosmokurs au semnat un contract în acest sens.
„Guvernul regiunii Nijni Novgorod şi corporaţia pentru dezvoltare a regiunii Nijni Novgorod, împreună cu Compania Kosmokurs, au semnat acordul privind construirea primului cosmodrom privat din tară şi cooperarea în cadrul proiectului de realizare a a investiţiilor în construirea unui complex suborbital pe teritoriul regiunii Nijni Novgorod”, anunţă guvernul regiunii Nijni Novgorod, printr-un comunicat, citat de Agenţia de presă Ria Novosti şi preluat de Rador.
Investiţia se va ridica la 2,6 milirde de ruble din fonduri private, iar proiectul ar urma să fie realizat în perioada 2020-2025. 
 
În 2017, Agenţia de presă URA.RU anunţa că investitorul şi omul rus de afaceri Iskander Mahmudov va investi 150 de milioane de dolari în Compania Kosmokurs, care avea în proiect construirea unei rachete reutilizabile pentru turismul în spaţiu.

 

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase