Home » D:News » Boeing se pregăteşte să lanseze astronauţi la Staţia Spaţială Internaţională

Boeing se pregăteşte să lanseze astronauţi la Staţia Spaţială Internaţională

Boeing se pregăteşte să lanseze astronauţi la Staţia Spaţială Internaţională
Publicat: 16.03.2019
SpaceX nu este singura organizaţie care încearcă să revoluţioneze felul în care trimitem astronauţii în spaţiu. Boeing, cea mai mare companie aerospaţială din lume, doreşte să trimită un echipaj uman la Staţia Spaţială Internaţională cu propria navă, CST-100 Starliner.

Boeing plănuieşte în primă fază lansarea unei capsule fără echipaj uman, ca test de zbor, pe o rachetă Atlas 5, la începutul lui aprilie, scrie Futurism.

Avionul spaţial comercial al lui Boeing are similarităţi cu nava Crew Dragon a companiei SpaceX: poate transporta un echipaj de 7 oameni, poate fi operat dintr-un panou de control central, poate andoca autonom la Staţia Spaţială Internaţională şi poate fi refolosit.

Starliner-ul lui Boeing este rezultatul unui contract de 4,2 miliarde de dolari semnat cu NASA în 2014. SpaceX a semnat un contract asemănător pentru misiunea Crew Dragon, dar au plătit compania lui Elon Musk cu doar 2,4 miliarde de dolari.

Totuşi, SpaceX a încheiat cu succes misiunea de a trimite o navă la Staţia Spaţială Internaţională, devenind prima navă comercială americană care a reuşit acest lucru. Dar Boeing mai are de trecut o serie de teste pentru a reuşi. 

„Încă sunt paşi critici pentru a completa înainte de lansare şi deşi anticipăm nerăbdători aceste lansări, vom trece seria de teste”, a precizat Kathy Lueders, manager la Commercial Crew Program de la NASA.

SpaceX plănuieşte un zbor de test cu echipaj uman în iulie 2019, iar Boeing doreşte acelaşi lucru o lună mai târziu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Inovaţia care schimbă faţa războiului: Boeing a prezentat un avion de vânătoare autonom, care foloseşte inteligenţă artificială

Boeing doreşte să revoluţioneze explorarea spaţială prin construirea primei navete spaţiale comerciale

Manechinul Ripley a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională în capsula Crew Dragon trimisă de SpaceX

Aeronava care va zbura de la Londra până la New York în doar două ore

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase