Home » D:News » Sora lui Michael Jackson, despre ”crimele împotriva unor copii inocenţi” săvârşite de acesta

Sora lui Michael Jackson, despre ”crimele împotriva unor copii inocenţi” săvârşite de acesta

Sora lui Michael Jackson, despre ”crimele împotriva unor copii inocenţi” săvârşite de acesta
Publicat: 12.03.2019
LaToya Jackson a vorbit despre "crimele împotriva unor copii inocenţi" săvârşite de Michael Jackson, fratele ei mai mic, într-un interviu şocant mai vechi, care a reapărut după lansarea documentarului "Leaving Neverland" al HBO, care conţine acuzaţii de abuz sexual la adresa starului.
„De ce un bărbat de 35 de ani ar lua să locuiască cu el, pentru 30 de zile, un băieţel?”, spune LaToya Jackson în acest interviu, care datează din 1993 şi a fost acordat postului de televiziune MTV.
 
„Şi să iei un alt băiat să stai cu el cinci zile într-o cameră şi să nu părăseşti acea cameră? Câţi dintre voi aveţi 35 de ani? Câţi aţi lua copii mici şi să faceţi acest lucru? Copii care au 9, 10, 11 ani? Îmi iubesc fratele, dar acest lucru este greşit. Nu vreau ca aceşti copii să fie răniţi”, a mai spus aceasta, conform metro.co.uk.
 
„Michael este fratele meu, îl iubesc mult, dar nu pot să fiu şi nu voi fi un colaborator tăcut în ceea ce priveşte crimele săvârşite de el împotriva unor copii mici şi inocenţi”, a mai declarat LaToya în acel interviu.
 
LaToya, în vârstă de 62 de ani, mai susţinea atunci că a văzut cecuri cu sume mari de bani plătite unor tineri, scrie Mediafax.
 
Interviul a fost acordat după ce tatăl pe atunci adolescentului în vârstă de 13 ani Jordy Chandler l-a acuzat pe Michael Jackson că i-a molestat sexual fiul.
 
„Dacă voi păstra tăcerea, va însemna să alimentez sentimentele de vină şi umilire pe care le au aceşti copii şi cred că acesta este un lucru greşit”, a adăugat LaToya.
 
În acelaşi interviu, LaToya Jackson a susţinut că a fost abuzată de tatăl ei, Joe Jackson, care a murit în 2018, la vârsta de 89 de ani.
 
La momentul interviului, LaToya nu mai ţinea legătură cu familia sa şi a fost acuzată ulterior că încearcă să obţină bani de la fratele ei mai celebru.
 
Ulterior, ea şi-a retras acuzaţiile, susţinând că soţul ei din epocă – şi fostul ei manager Jack Gordon – o convinsese să spună acele lucruri despre Michael.
 
Documentarul „Leaving Neverland” a avut premiera pe 25 ianuarie, la Festivalul de Film Sundance, SUA, regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed, urmăreşte povestea lui Wade Robson şi James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreţ, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 şi la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simţite în viaţa lor de adulţi.
 
Postul de televiziune HBO, căruia familia artistului i-a cerut daune de 100 de milioane de dolari, a dat publicităţii o declaraţie potrivit căreia decizia de a difuza documentarul urmăreşte să „ofere tuturor posibilitatea de a evalua filmul şi acuzaţiile prezentate fiecare pentru el însuşi”.
 
În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reţine şi povestirile oferite de rudele bărbaţilor, dar şi vocea lui Jackson însuşi aşa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.
 
Protagoniştii documentarului au afirmat că nu au fost plătiţi să apară în film şi că nici nu se aşteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.
 
Unul dintre cei doi bărbaţi a fost chiar martorul apărării şi a semnat o declaraţie în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul şi-a schimbat poziţia, încercând chiar să deschidă o acţiune în instanţă în 2013, arată Associated Press.
 
Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.
 
În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.
 
În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise.
 
Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.
 
Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase